#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ПАРЛАМЕНТЪТ ДА ДЪРЖИ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ОТГОВОРНА

26 Януари 2005 г., публикувано в ????????

Изказване на Мирослав Севлиевски,
председател на ПГ “Новото време”
39-о НС, 26 януари 2005 г.

Уважаеми господин Председател,
Уважаеми колеги,

Ще ви отнема съвсем малко време, за да напомня и на вас, и на правителството, че остават 146 дни до края на мандата на 39-ото народно събрание.
В края на миналата година “Новото време” даде подкрепата си за бюджета срещу писмения ангажимент на правителството да напише и представи пред парламента стратегии за възраждането и модернизацията на българското образование.
“Новото време” даде не своите гласове, а заложи политическия си авторитет, за да бъде приет най-важния политически закон на правителството.
Сега напомняме, че ако някой си е правил дребни аритметики, то сметките са му грешни. “Новото време” не подкрепя добри намерения, а конкретни политики и действия. И ще търси отговорност за всеки неспазен ангажимент, поет към българския парламент и пред обществото.
В споразумението за бюджета, правителството се ангажира в началото на 2005 година да предостави на парламента за обсъждане готовите стратегии. Годината започна преди 26 дни.
Затова поканваме правителството да спази своята част от споразумението и да покаже на дело, че възраждането на българското образование е реално намерение, а не предизборна пропаганда. Призовавам и всички политически сили в този парламент да упражнят конституционното си задължение да държат изпълнителната власт отговорна за прилагането и спазването на всеки закон, приет тук.
От днес до края на мандата “Новото време” ще ви припомня календара, който отброява последните дни на това Народно събрание. Заедно с изтичащите дни ще оповестяваме и всяко неспазено обещание, независимо дали идва от правителственото малцинство или от опозицията.

Коментари

vbrbghnmpy

04 Февруари 2010 г., 21:39 часа

49EkFL <a href="http://vcwfxvrpwsmu.com/">vcwfxvrpwsmu</a>, [url=http://fdalijfsvqvy.com/]fdalijfsvqvy[/url], [link=http://hselpzdwejdm.com/]hselpzdwejdm[/link], http://gpsqmyllhilz.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент