#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Автобиография

Роден на 18 януари 1965 година в Троян, Ловешка област.

Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски" - бакалавър по география (1985 - 1990), магистър по туризъм (1990 - 1992).

През 1989 г. създава Независимото студентско дружество в Геолого-географския факултет на СУ, което е част от Федерацията на независимите студентски дружества, присъединили се към Съюза на демократичните сили. Един от създателите на Федерацията на независимите студентски дружества, съучредител на Съюза на демократичните сили.

През 1990 г. организационно изгражда Българското сдружение за честни избори и граждански права (председател е Кеворк Кеворкян, негов заместник е Димитри Иванов) - първата и най-голяма организация в България за наблюдение на национални парламентарни избори и за паралелни преброявания, което за два месеца - април и май 1990 г., събра над 10 000 доброволци. (След изборите на 10 юни същата година БСЧИ става постоянно действаща неправителствена организация за гражданско обучение в неизборните периоди и за изборен мониторинг с много офиси в страната. Тя участва и в международни организации, както и в изграждането на демократични институции, в организирането и наблюдението на избори в много държави.)

Изпълнителен секретар на БСЧИ - април 1990-юни 1994 г, национален секретар - юни 1994-април 2001. Като представител на БСЧИГП е бил наблюдател на политически избори в 17 държави.

Ръководител на Предизборния щаб на Желю Желев за първичните избори за президент през 1996 г.

Специалист по политически маркетинг. Бил е член на Съвета на директорите на "Българска роза Пловдив" АД, "Нова индустрия" АД, "Слънчев бряг", "Инвестиционен посредник Хеджър" АД и "Маккап холдинг" АД. Бил е също член на Надзорния съвет на Професионален футболен клуб "Черно море" АД. На Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Станчов, Севлиевски и ко" АД.

Изпълнителен директор на Cresta Marketing S.A. (април 1995 – май 2001). Фирмата съветва различни западни компании за приватизационния процес в България, изследва и анализира над 100 български публични компании.

Един от създателите на групата за натиск "Новото време" от нейното създаване през 2000 г.

Ръководител на екипа по политически маркетинг на Коалиция НДСВ за парламентарните избори през 2001 г. Член-учредител на партията НДСВ от 6 април 2002 г. Член на Политическия съвет на НДСВ и заместник-председател на парламентарната група.

Депутат от Бургас в 39-ото НС (Парламентарна група на НДСВ). - Член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред (20 юли 2001)

Автор и съавтор на 35 законопроекта. Сред тях са: избирателният кодекс, етичният кодекс, законите за политическите партии, за публичността на имуществото на висши държавни длъжности, за допитването до народа, за реабилитация на репресираните, за лобизма, за банките, за църквата, за донорството, за изменение на Наказателния кодекс – за отмяна на еднократната доза наркотик, за достъп до обществена информация, за общинската собственост, за отговорност на държавата за вреди, причинени на граждани.

Член на групата за натиск “Новото време” от нейното създаване през 2000 г. и заместник-председател на партията Новото време след нейното учредяване, председател на парламентарната й група (10 март 2004).

Член на Комисията по земеделието и горите (25 юни 2004)

През 2004 г. е сред учредителите на партията Новото време.

През април 2005 оглавява Министерството на енергетиката в правителството на Симеон Сакскобургготски.

2005 година - водач на листа от Новото време за парламентарните избори, произведени на 25 юни. Партията не успява да прескочи 4-процентната бариера и остава извън парламента.

Работи в областта на модерните механизми на парламентарната демокрация, партийното строителство и политическите взаимоотношения, изборните кампании и законодателството в тази сфера, участието на гражданското общество в политиката

Почитател на Иван Хаджийски и Алеко Константинов. Трайно свързан с алпинизма, планинарството и пътешествията. Член на: Българския алпинистки клуб, Българския антарктически институт.

Хоби: Алпинизъм и ски. Изкачил се е на няколко планински върхове седемхилядници - Хан Тенгри, Аконкагуа, Пик Ленин. Катерил е скални стени от Рила и Враца, до Патагония и Кавказ

След посещението му на Антарктида през 2004 г. остава само един континент, където още не е стъпил – Австралия.

Учредител на Ски-клуб "Чамкория", който в началото на 2004 г. организира и финансира състезание за деца Ски-купа "Чамкория", което става част от календара на Федерацията по ски и ще се провежда всяка година.

Семеен, с две дъщери.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент