#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

НОВОТО ВРЕМЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ ДЕЙСТВИЯ, А НЕ ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ

21 Януари 2005 г., публикувано в ????????

НОВОТО ВРЕМЕ ЩЕ ПОДКРЕПЯ ДЕЙСТВИЯ, А НЕ ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ

Изказване на Мирослав Севлиевски
председател на ПГ “Новото време”
39-о НС, 21 януари 2005 г.

Уважаеми господин Председател,
Уважаеми колеги,

Ще ви отнема съвсем малко време, за да напомня и на вас, и на правителството, че остават 158 дни до края на мандата на 39-ото народно събрание.
“Новото време” ще ви показва този своеобразен календар всяка седмица и ще ви припомня защо сме тук, каква политика защитаваме и какво работим.
В края на миналата година “Новото време” даде подкрепата си за бюджета срещу писмения ангажимент на правителството да напише и представи пред парламента стратегии за възраждането и модернизацията на българското образование.
“Новото време” даде не своите гласове, а заложи политическия си авторитет, за да бъде приет най-важния политически закон на правителственото малцинство – този .
Сега напомняме, че ако някой си е правил дребни аритметики, то сметките са му грешни.
Новото време няма да подкрепя добри намерения, а конкретни действия. И ще търси отговорност за всеки неспазен ангажимент. В споразумението за бюджета, правителството се ангажира в началото на 2005 година да предостави на парламента за обсъждане готовите стратегии. Годината започна преди 20 дни.
Затова поканваме правителството да спази своята част от споразумението и да покаже на дело, че възраждането на българското образование е реално намерение, а не предизборна пропаганда. Призовавам и всички политически сили в този парламент да упражнят конституционното си задължение да държат изпълнителната власт отговорна за прилагането и спазването на всеки закон, приет тук.

От днес до края на мандата Новото време ще ви припомня календара, който отброява последните дни на това народно събрание. Заедно с изтичащите дни ще оповестяваме и всяко неспазено обещание, независимо дали идва от правителственото малцинство или от опозицията.

Коментари

Anneshava

17 Март 2011 г., 04:23 часа

защо не:)

ydarofvuw

04 Февруари 2010 г., 22:11 часа

8F349G <a href="http://mokzsijocpiy.com/">mokzsijocpiy</a>, [url=http://scwxgaeosklz.com/]scwxgaeosklz[/url], [link=http://wzqnmbqwzsxh.com/]wzqnmbqwzsxh[/link], http://uscwoemjcbkt.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент