#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

НОВОТО ВРЕМЕ ИСКА ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО РАБОТЯТ, ДА БЪДАТ ПООЩРЯВАНИ, А НЕ НА НАКАЗВАНИ

11 Ноември 2004 г., публикувано в ????????

НОВОТО ВРЕМЕ ИСКА ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО РАБОТЯТ, ДА БЪДАТ ПООЩРЯВАНИ, А НЕ НА НАКАЗВАНИ

Изказване на Мирослав Севлиевски,
при обсъждането на измененията в Закона
за облагане доходите на физическите лица.
39-о НС, 11 ноември 2004 г. (стенограма)

Уважаеми колеги! Това, което каза колежката Радева, е много важно и е много вярно. За голямо съжаление обаче законопроектът, внесен от правителството, не изпълнява на 100% думите и заклинанията, които направи тук колежката Радева.
Истината е, че законопроектът на Новото време за облагане доходите на физическите лица изпълнява идеите на новото време.
Новото време иска всички хора, които работят днес, всички хора, които се образоват и искат да се дообразоват, да бъдат поощрявани, а не да бъдат наказвани. Ние искаме всички доходи до 250 лв. да бъдат облагани веднъж с 10% и най-много с 20%. Всички хора, които получават заплати над 250 лв., това означава, че те работят от сутрин до мрак, че те са образовани, че полагат усилия да добият нови знания и нов опит. И по тази причина ние трябва да ги поощрим. Защото те са хората, които са средната класа на България. Днес въпросът е да поощрим българската средна класа. И когато днес гласуваме, нека всеки да си даде тази ясна сметка - кой най-накрая е готов не да прави популизъм, а да поощри и България наистина да има средна класа и кои са онези, които са срещу средната класа в България. (Реплики от Коалиция за България)
Господин Овчаров, средна класа за Ваше голямо съжаление вече има в България и тази средна класа за Ваше още по-голямо съжаление не гласува за вашата партия, защото тя няма нито едно доказателство не само през последните 15 години, а и в годините преди това, когато се казваше по друг начин, че е направила каквото и да е за тази средна класа или пък има намерения да направи каквото и да е за българската средна класа! (Шум и реплики от КБ)
Днешният парламент трябва да бъде парламентът на българската средна класа. Аз призовавам всички колеги от всички парламентарни групи да гласуват за закона на Новото време и да подкрепят българската средна класа и Новото време не като партия и не като парламентарна група!
За всички онези, които ще кажат, че Новото време намалява данъците на богатите, ще отговоря: Не всички богати в България са лоши. Лоши са само онези богати, които са богати от престъпна дейност.
(Докладчик Нина Радева: Които не си плащат данъците.)
Онези богати, които си плащат данъците, както казва госпожа Радева, онези богати, които работят, са добри. И тези богати добри ние трябва да ги поощрим!
За сетен път ви моля да поощрим и да подкрепим българската средна класа днес! А всички онези, които познават българската народопсихология, знаят, че за разлика от семействата в англосаксонската култура, когато в едно българско семейство дори един човек работи, той издържа цялата фамилия. Нека си дадем сметка и за българската практика, и за българската народопсихология. Нека онези, които издържат българските семейства, да бъдат подкрепени днес, а не да чакат госпожа Христина Христова уж да ги подкрепя!
Моля ви, колеги, подкрепете законопроекта на Новото време. Благодаря ви. (Шум, възгласи “Браво, браво!” и ръкопляскания от КБ)

Коментари

tool

13 Февруари 2010 г., 01:33 часа

Трябва да проверя:)

rxvuqtgj

04 Февруари 2010 г., 21:40 часа

KMWAdD <a href="http://assbsuuutgge.com/">assbsuuutgge</a>, [url=http://qamktybmsakc.com/]qamktybmsakc[/url], [link=http://omacwgscfhdp.com/]omacwgscfhdp[/link], http://otvqjssvyiix.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент