#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ЗАКЛИНАНИЯТА НЕ ВЪРШАТ РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА

22 Октомври 2004 г., публикувано в ????????

ЗАКЛИНАНИЯТА НЕ ВЪРШАТ РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА
Изказване на Мирослав Севлиевски,
Председател на ПГ “Новото време”
39-о Народно събрание, 22 октомври 2004 г.

Уважаеми господин председател,
Уважаеми колеги,
Вчера стана чудо – два проекта на Новото време за промени в Закона за корпоративното подоходно облагане бяха подкрепени от Комисията по бюджет и финанси. С първия ние предлагаме парламентът да покаже на дело, че наистина мисли за модерното българско образование. И да го направи, като гласува данъчни облекчения за всеки, който дари компютри на училища и университети. А вторият ни проект ще създаде липсващата връзка между науката и бизнеса, като приеме преференции за фирмите, които инвестират в научноизследователска и развойна дейност.
Преди седмица се видя, че думите, заклинанията и партийните обещания често нямат нищо общо с това, което се случва тук, в залата. А данните доказаха, че не само българското училище, но и българската наука не са любимци на държавата. На 135-годишнината от основаването си Българската академия на науките се "поздрави" с унизителните числа за финансовата държавна подкрепа. Оказа се, че българските учени не само са най-бедни в Европа, но и нашата страна дава 33 пъти по-малко средства за наука от останалите европейски държави. Този отчет опроверга всичките добри намерения на политиците.
Ние в Новото време винаги сме казвали, че политиката се прави тук – в Народното събрание, и не с политически заклинания, а с конкретни законопроекти.
Вместо да обещаваме, ние призоваваме допуснатото от комисията вчера чудо, да се повтори и при гласуването. Приканвам и моля всички политически сили в парламента, всички колеги депутати да докажат на дело, че наистина са загрижени за бъдещето на България.
Направете го, като подкрепите законопроектите на Новото време за промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.
Промените ще насърчат активното участие на бизнеса в процеса на модернизация на българските училища и университети. Ще стимулират иновационната активност на частния сектор и ще създадат връзка между науката и бизнеса.
Ето нещо, което парламентът може да направи веднага – не да брои бюджетни стотинки за образованието и науката, а да им даде възможност да станат привлекателно място за инвестиции. Днес от нас зависи дали ще дадем шанс на учените и бизнеса да работят заедно за успеха на България.

Коментари

jdwexvvqt

05 Февруари 2011 г., 22:31 часа

e0L5xO <a href="http://twpdyuhubbrj.com/">twpdyuhubbrj</a>, [url=http://xcjrgjthwngr.com/]xcjrgjthwngr[/url], [link=http://ywaotluyxlwr.com/]ywaotluyxlwr[/link], http://wrseuiplxoua.com/

deqaamwoq

04 Февруари 2010 г., 21:57 часа

pYyXin <a href="http://uatgcmjjzjwk.com/">uatgcmjjzjwk</a>, [url=http://ncefzkeyjncr.com/]ncefzkeyjncr[/url], [link=http://rmvxtrzhmzcn.com/]rmvxtrzhmzcn[/link], http://lxenpwqrwnaj.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент