#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

НАЙ-ВАЖНО Е ДА ПРОМЕНИМ ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА

17 Юни 2004 г., публикувано в ????????

НАЙ-ВАЖНО Е ДА ПРОМЕНИМ ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Изказване на Мирослав Севлиевски,
председател на ПГ “Новото време”
39-о НС, 17 юни 2004 г.


Уважаеми г-н председател,
Уважаеми колеги,

Остава само една година до края на този мандат. Има много неща, които трябва да направим, много закони които трябва да приемем и много да променим. Но най-важното, което трябва да направим, е да отговорим на избирателите си дали още един парламент ще приключи работа, без да е променил избирателната система.
Всички политически сили, винаги когато е ставало дума за общественото доверие, са убеждавали избирателите си, че имат воля да гласуват нова и адекватна на времето избирателна система.
Нямаме никакво време, за да докажем на обществото, че това не са само празни думи, а сериозно политическо намерение. Да направим така, че не един месец преди края на това Народно събрание да убеждаваме хората, че вече няма технологична възможност да променим законите. Необходимо е сега - когато все още имаме една година време, да покажем, че имаме воля да изпълним обещанието, поне половината от депутатите в следващия парламент да се избират мажоритарно.
“Новото време” призовава всички парламентарни групи да започнем консултации по този важен политически въпрос. Да покажем готовността си, че сме в състояние да променим избирателната система и да я направим адекватна на модерния свят, към който се присъединява България. 

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент