#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е СВОБОДАТА НА ХОРА И ИДЕИ

16 Юни 2004 г., публикувано в ????????

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е СВОБОДАТА НА ХОРА И ИДЕИ

Изказване на Мирослав Севлиевски,
председател на ПГ “Новото време”,
по повод техническото приключване
на преговорите с ЕС за присъединяване
39-о НС, 16 юни 2004 г.


Уважаеми г-н председател,
Уважаеми колеги,
Дами и господа,

Най-после страната ни е на малка стъпка от момента, когато ще може да покаже своята уникалност, да добави история и възможности на общото европейско семейство.
С приключването на преговорите с Европейския съюз, ние най-после съборихме стените на крепостта, в която България бе затворена след Втората световна война. От камъните на тези стени трябва да изградим Модерна България.
Членството в ЕС не е еднократен акт, нито пък рог на изобилието. Там трябва да си заслужиш мястото и да си изработиш парите. Там няма мандат и не можем да чакаме как едни ще се провалят, та да дойдат други. В ЕС не влиза правителството, нито пък парламентът. Влиза цялата нацията. Всички българи – като равностойни граждани на Европа. ЕС не е океан, в който големите риби изяждат малките, той е свободата – свободата на хора и идеи. Успяват подготвените, умните и конкурентноспособните.
И нека днес да си припомним, че величието на една страна не е проста аритметика на нейните жители, територия и днешното й положение, то е в утрешните възможности, които историята на нашия народ може да развие. И наш дълг сега е да напишем правилата, които се спазват в модерният свят. Свят, от който част е Модерна България. И то не да седнем да ги опишем, а да направим спазването им начин на мислене. Това са правилата, които ще увеличат възможностите за всеки българин. Защото няма българин, който да не е работил и живял така, че тези преговори да завършат успешно.  

Честито на всички българи и нека да направим България страната на големите възможности, на истинските възможности и на промяната.

Благодаря ви за вниманието.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент