#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ЗАКОНИ СРЕЩУ АНОНИМНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ

26 Март 2004 г., публикувано в ????????

ЗАКОНИ СРЕЩУ АНОНИМНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ

Изказване на Мирослав Севлиевски,
председател на ПГ “Новото време”,
в 39-ото Народно събрание,
26 март 2004 г.


Уважаеми господин Председател,
Уважаеми колеги,


Преди три дни “Новото време” внесе законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, който приравнява наказанието за побой на данъчни и митнически служители, с това на полицаи и магистрати. На тези, които ще кажат, че с този си ход “Новото време” се упражнява в популизъм, ще им кажа, че не е популизъм, а задължителна наша работа и също така е задължително да стане наша обща политика. Работа и политика, които градят авторитета на държавните институции и респекта към тях.
На тези, които ще кажат, че това е нечия политическа поръчка, ще отговоря, че това просто не може да бъде. И ако е поръчка, то може да е поръчката, с която са ни пратили тук избирателите да ги направим равни пред закона и защитени от него. На тези, които ще кажат, че всеки живот е еднакво ценен и не бива да делим чиновниците на категории, ще отговоря: колкото респектът към полицаите и съдиите е важен за държавата и за обществото, толкова важен е и респектът към законите и хората, които осигуряват приходите в хазната.
И не само това. Ние трябва да премахнем чувството за безнаказаност у хора, които смятат, че с пари за биячи, могат да си спестят хиляди от данъци.
Защото е ясно, желязото, вдигнато срещу един данъчен служител, посяга върху един човешки живот. Но укриването на огромни данъци и мита е удар срещу цялото общество и удар срещу всеки един порядъчен и съвестен граждани. Гражданин, който редовно си плаща данъците и спазва законите.
А респектът към службата на данъчните е равносилен на респект към закона.
Затова ние, в “Новото време”, вярваме, че всички трябва да подкрепим този законопроект. Само така ще покажем, че не само говорим за това колко важно е държавата да си събира парите, а и да защитим категорично хората, които пряко отговарят за това. Само така ще покажем, че имаме воля да ликвидираме анонимното “частно” правораздаване, което за съжаление действа далеч по-бързо и организирано от законните власти.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент