#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ Е КАУЗАТА НА НОВОТО

10 Март 2004 г., публикувано в ????????

МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ Е КАУЗАТА НА НОВОТО

Декларация на ПГ “Новото време”,
произнесена в 39-ото Народно събрание
от председателя на новоучредената
парламентарна група
Мирослав Севлиевски
10 март 2004 г.


Уважаеми господин председател,
Уважаеми колеги,

Нямаме време за губене.
И затова ще ви отнема съвсем малко, за да ви направя съпричастни към важното за нас, а мисля и за бъдещето на парламента, решение да учредим парламентарна група “Новото време”

Вчера всички казаха, че никой не е изненадан. И точно тази ще бъде нашата изненада – няма да има изненади. Ще правим ясна, конкретна и публична политика, от каквато има нужда българското общество. Ще създадем политическа организация от хора, които не се боричкат за партиен пост или привилегии, а за лидерство в областта, в която работят; парламентарна организация от хора, които вярват, че на българите им трябват равни възможности, а не еднакви заплати и пенсии.
В нашата група всеки отговаря за мястото си с това, което е направил. Всички ние ще защитаваме правото си да работим в тази сграда за единствената кауза – успешна България.  България, в която властта е избрана да служи, а не да командва.

Колеги, дами и господа,
Трябва да построим мост. Най-важният мост. Този към обществото.
И това може да стане
- само когато решенията са публични
- само когато е ясен механизмът за участие във властта
- когато се знае кой кой е в политика – с какво влиза, и как излиза
- когато има законодатели, които пишат правилата, но и ги спазват
- когато обществото получава всичката информация за властта, но и тя се съобразява с ясните сигнали, които обществото й изпраща

Хората искат от нас да говорим ясно, да говорим с техния език. Те повече не могат да чакат партиите да решат своите проблеми и чак тогава да се заемат с националните.
А ние сме тук, НЕ да бъдем по-сръчни, а да бъдем по-бързи и по-умни, за да разпознаваме бъдещето, да даваме посоката, да работим за това законите да са за всички. И не да ограничават, а да осигуряват и защитават правата и възможностите.
Политиката е състезание на идеи и тяхната реализация, а не на кадруване и облаги. Политиката е работа за екип. И ние сме доказали, че сме екип, който участва в това състезание – състезанието на мислещите и на работещите.  
Ние работим вече трета година и няма да се откажем. Няма да се откажем от идеите си за ясна, отворена и публична система за политически живот.
Ние няма да губим излишна енергия и национално време за вътрешнопартийни и парламентарни войни. Няма да участваме в тях и няма да говорим на езика на войната и враговете.

Ние създадохме парламентарната група Новото време, защото няма никакъв смисъл да се опитваш да мотивираш хора, които не искат да бъдат мотивирани, на които статуквото им е удобно, които не могат да мислят отвъд края на мандата.
Политиката не е администриране. Политиката е начин да накараш администрацията да следва идеи, които ти изразяваш от името на избирателите. Обратното е просто лицемерие.
Това, че ние сега създаваме група, не е бойкот, нито враждебен или опозиционен ход. Това е нашата застраховка “политическа отговорност”, която сме сключили с избирателите и по която изпълняваме нашите задължения.

Нашата работа е застраховката, която получават избирателите за гласовете си.
А резултатите от тази работа легитимират присъствието ни в политиката.
В групата на Новото време всеки ще носи своята отговорност. И ще я носим със законите, които сме внесли и защитаваме. Работа в името на родината е политиката, която ни обединява в тази група. Моралът е в това - да си понесеш отговорността за всяка дума и всяка постъпка. Днес политическият морал изисква всички ние да докажем, че сме на страната на хората, които всеки ден работят усърдно и спазват законите, а не сме на страната на малцината, които разчитат на привилегии и връзки. Политическият морал изисква да не разказваме проблемите на хората, а да ги решаваме.

Тук сме НЕ да даваме нови обещания, а да очертаем новите предизвикателства, но и да докажем, че сме в състояние да ги посрещнем. Тук сме да заявим, че ще работим за по-сигурна, по-силна, по-успешна държава. Тук сме, за да докажем, че модерна България е нашата кауза!
Новото време е групата, която ще работи:
За нова политическа и икономическа инфраструктура на България
За връщане на властта в ръцете на гражданите
За отчетност
За ясни правила в отношенията пари-политика
За демократизиране на информацията
За опазване на българската история и култура
За реформа на МВР и службите за сигурност
За защита на авторитета на българската православна църква
И държавна политика за всички българин.

Коментари

cmxyalqjzg

09 Декември 2010 г., 13:33 часа

1fYsPR <a href="http://vpluttrogbis.com/">vpluttrogbis</a>, [url=http://vpgzwkkvcbrv.com/]vpgzwkkvcbrv[/url], [link=http://azdnooeqxrlz.com/]azdnooeqxrlz[/link], http://kyhldrukvtkz.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент