#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Лявата пропаганда лъже, че Първанов няма алтернатива

20 Септември 2007 г., публикувано в ????????

Лявата пропаганда лъже, че Първанов няма алтернатива

Мирослав Севлиевски

Никоя партия, независимо дали е в парламента или не, няма право да пропуска което и да било политическо изпитание. Политиката не се изчерпва с Народното събрание. Логично е, щом има избори, Новото време – като нормално функционираща и жизнеспособна партия, да излъчи свой кандидат, или да подкрепи този, който отговаря най-точно на идеите ни. Безотговорно е за една политическа формация, колкото и голяма или малка да е тя, да не заяви позиция, особено когато става дума за национални избори.
В надпреварата сега има 7 кандидати, пет от които са свързани с БСП - или са части от нея, или са създадени с цел на втори тур да подпомогнат Първанов. Двама са десните кандидати - Беронов, който е кандидат на Иван Костов, и Марков, който спокойно бих могъл да нарека шансът на новата десница.
Изборът на Новото време да подкрепим Георги Марков е мотивиран.  Той има сериозна политическа биография – демократ, седесар, великолепен юрист, в активна възраст е, разпознаваем, има позиции и професионален опит, отстоявал е идеи, които са обединявали огромна част от избирателите. Марков е единственият кандидат, който има своя програма - 15 точки, аргументирани и изпълними. В тях се съдържат и много от идеите на "Новото време" – мажоритарни избори за парламент, истинска възможност за провеждане на референдуми, промяна в конституцията, която да превърне президента в коректив на властта, а не в неин съучастник.
Освен това Георги Марков е кандидатът, с когото могат да се идентифицират хората, гласували някога за каузата на десницата. От 1989 г. досега Георги Марков е свързан с тази кауза, той е един от нейните идеолози.
За това какви са прогнозите за шансовете на Марков, има само едно ясно - прогнози няма, има пропаганда и част от нея е той да бъде неглижиран, защото той би могъл да отиде на балотаж.
Рискове винаги има. Изключително важно е предизборният щаб на Марков да работи професионално и да не се поддава на компромати и провокации, каквито вече има достатъчно. Да води позитивна кампания. А силно вярвам в разума на българския избирател. Сигурен съм, че му писна да го лъжат. И се надявам, че сега, в навечерието на членството ни в ЕС, най-накрая ще си отвори очите и ще прогледне какъв президент ни трябва.
Трябва ни човек с качества на европейски лидер, а не на български партиен командир.
За Георги Марков е важно това, че за разлика от всички останали, които се скриха зад инициативни комитети, той е издигнат от собствената си партия Ред, законност и сигурност. Ние обявихме ясна политическа подкрепа за Марков и заради това, че Новото време отказва да участва в основната сюжетна линия на лявата пропаганда - че Първанов е безалтернативен. Не съм съгласен. Всички партии се държат така, сякаш няма алтернативи и крият зад това своята безпомощност. Убеждават дори собствените си избиратели, че това е положението – в цялата държава няма политическа фигура, която да се кандидатира за президент. Всичките ми уважения към сегашния президент, но не искам България да бъде представяна като страна, в има само едно име. Ами тогава БСП да променят конституцията и вместо „президент на Републиката”, да пише „Георги Първанов на Републиката”. Ние в лансирането на такава промяна няма да участваме. Ако бъде избран Първанов, коалицията остава. Ако бъде избран Марков, коалицията ще се разпадне. Най-малкото заради това, че той пое ангажимент към избирателите си да отмени указа на президента за връчването на мандата на ДПС, с който съществува правителството на тройния съюз.

20 септември 2007 г.
В. „Бъди БГ”

Коментари

ofsuvera

23 Януари 2011 г., 23:54 часа

9jqScw <a href="http://dvekvxzbqgqb.com/">dvekvxzbqgqb</a>, [url=http://muxbjxxsvfjm.com/]muxbjxxsvfjm[/url], [link=http://tqzmlwmcvkkp.com/]tqzmlwmcvkkp[/link], http://ouwknirdgogz.com/

raffaiowriy

04 Февруари 2010 г., 21:55 часа

2vierY <a href="http://fgvyxzjetiwq.com/">fgvyxzjetiwq</a>, [url=http://zywoavtinflx.com/]zywoavtinflx[/url], [link=http://oehoelkxxrcr.com/]oehoelkxxrcr[/link], http://mgoonuctmdez.com/

qjpzfpcoz

22 Януари 2010 г., 15:29 часа

o3KRj4 <a href="http://ousycawqvuzg.com/">ousycawqvuzg</a>, [url=http://rrezmolbuvrb.com/]rrezmolbuvrb[/url], [link=http://zocckdwhxhhh.com/]zocckdwhxhhh[/link], http://hwpxudzjwrnj.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент