#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Севлиевски: Бургас стресна властта

23 Юли 2007 г., публикувано в ????????

Севлиевски:
Бургас стресна властта

Зам.-председателят на Новото време участва в проект, който инвестира 2 милиона лева в реклама на Ахелой


- Г-н Севлиевски, името ви се свързва с новия ваканционен комплекс Марина кейп до Ахелой, който ще бъде открит на 10 август. Вие ли сте собственикът?

- Сигурно всеки би се радвал да е собственик на Марина кейп – това е едно наистина различно ваканционно селище, което няма нищо общо с масовото бетониране на Черноморието. Истината е, че съм само акционер, притежател на 2 процента от акциите. Освен това имам основания да се гордея, че съм консултант на този проект, който показа, че и в България може да се инвестира разумно и да се строи, без да се унищожава природата.

- Местните хора обаче ви виждат често там?

- Разбира се, че често идвам в Ахелой. За повече от един парламентарен мандат Бургаският регион беше моят избирателен район, свързан съм с проблемите тук, лично съм се ангажирал с модернизацията на политическия и икономическия живот, обещавал съм на хората тук съдействие и подкрепа. Не мисля, че тези ангажименти приключват с края на мандата. Напротив, винаги съм смятал, че политическата отговорност не може да бъде отменяна или прехвърляна. Така би трябвало да е във всяка работа.
Това, че местните хора свързват името ми с Марина кейп, е защото ме познават. Това е една доста добра оценка за моята работа като политик и разбира се, отговорност, която нося пред тези хора.

- Защо казвате, че Марина кейп се различава от останалите хотелски комплекси по морето?

- Защото това е факт. Не само защото е нов начинът на инвестиране в такъв вид ваканционни селища. Не само защото проектът е модерен и е съобразен с природата и с духа и традициите на мястото, където е изграден. А защото и окончателния резултатът от този прогресивен и модерен проект е налице, всеки може да го види с очите си.
Участвам в този проект от самото начало – още когато кметицата на Ахелой Йорданка Хараламбова ми показа мястото. Много от инвеститорите са тук, в резултат и на моите усилия. И мисля, че Марина кейп отговаря на добрите очаквания на местните хора. Сигурен съм, че като гледат какво се случва по големите курорти, и те са имали своите основателни страхове, че и на това място ще изникнат бетонни гета. Но сега те виждат едно ваканционно селище, което не само не унищожава залива на селото, а напротив - облагороди го, осигури инфраструктурата, озелени го, изгради малкото пристанище, почисти плажа, осигури работни места, възможности за развитие, контакти, перспективи и условия за развитие на модерен туризъм.
Освен това Интеркапитал пропърти дивелопмънт – дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, което е собственик на Марина кейп, инвестира 2 милиона лева за реклама на Ахелой по света. Това е инвестиция в бъдещето не само на Марина кейп, а най-вече в бъдещето на селото, района и хората, които живеят и работят тук. Именно това, а не само уникалното място и красивата архитектура прави от Марина кейп един успешен проект не само за собствениците, които ще почиват и живеят там.

- Участието ви в този проект означава ли, че окончателно сте се разделили с политиката?

- Напротив, това означава, че идеите на Новото време за модернизация на държавата могат да бъдат осъществени. Освен това ние нямаме никакво право да се отказваме от гласовете на хората, които ни подкрепиха на последните парламентарни избори. Нито от десетките проектозакони, които внесохме още в предишния парламент и от които очевидно българската политическа система продължава да има остра необходимост. Такива са законите за изборите, за референдумите, за етичния кодекс на депутатите, за лобизма. България вече е член на ЕС и никой няма да ни позволи да продължаваме да отлагаме тези проекти, чиято липса позволява на старите партии да безчинстват в държавата. Водим активни разговори с десните формации за създаване на нов десен проект, около който да се обединим. Това, което Новото време казваше в миналия парламент – че бъдещето е на тематичните коалиции, сега е основа на политиката в големите държави и няма как да подмине и България.

- Смятате ли, че е възможно такова обединение?

- Ако не смятах, нямаше да напишем толкова закони, нямаше да се борим така, за да извоюваме средствата за модернизация на българското образование, нямаше да хвърлим толкова усилия за реформиране на политическия модел. Управляващите сега ползват нашите идеи, осъществяват нашите проекти, преписват нашите закони. Десницата осъществи демократичния преход, тя ще е тази, която ще изгради и новия проект на европейска България.
- Какво ви дава основание да сте оптимист за десницата?

- Сигурен съм, че ще намерим онези конкретни политики, които да ни обединят. И не се налага много да ги мислим, хората сами ни дават примери за тези политики, които ще ни накарат да работим заедно. Ето, например, референдумът в Бургас за екологичните последици от Бургас-Александруполис. Това е онзи тип гражданска инициатива, в която обществото само започва да се организира и обединява, за да контролира властта и да иска отчет за решенията, взети без обществена подкрепа. Хората в Бургас според мен направиха нещо много важно за българската политика – събудиха политиците, стреснаха властта, дадоха пример на опозицията.

По този начин искахме и ние, от Новото време, да се управлява България – като се осигури конституционното право на гражданите да участват във вземането на решенията за развитието на държавата. Затова написахме, внесохме и защитавахме нов закон за референдумите, който, сигурен съм, при едно дясно-центристко мнозинство в следващия парламент ще бъде приет. Сигурни бяхме още тогава, че рано или късно обществото ще принуди политическия елит да приеме европейските правила за функциониране на страната. Затова основните ни усилия тогава бяха да образоваме повече и повече хора за политическите им права. Затова и всяка наша кампания беше свързана с това да обясняваме на хората, че не партиите, а техният глас управлява в демократична България, че с гласа си могат да избират, но и да уволняват политиците. Решението за референдум в Бургас, общественото движение за защита на Сранджа – това са примери, че все повече българи осъзнават своята лична и обществена сила.

- Ще участва ли Новото време в местните избори?

- Да. Имаме работещи структури, на много места имаме ресурс от утвърдени в обществото представители. Бургас е един такъв пример. Водим преговори в цялата страна – за кандидати и общински листи.

23 юли 2007 г.
Бургас, в. „Черноморски фар”

Коментари

klnrxshq

05 Февруари 2011 г., 22:31 часа

19giId <a href="http://zxkajrpukvpq.com/">zxkajrpukvpq</a>, [url=http://rlduolhxfutj.com/]rlduolhxfutj[/url], [link=http://vvccmbtbimkx.com/]vvccmbtbimkx[/link], http://xnntodxyhcms.com/

AnyncFeme-online

12 Май 2010 г., 14:50 часа

выявіла шмат новага

cnvsmyad

04 Февруари 2010 г., 21:50 часа

QykRfH <a href="http://sjxjjpkmgrdp.com/">sjxjjpkmgrdp</a>, [url=http://mkshvwnxewhb.com/]mkshvwnxewhb[/url], [link=http://eqsobfnvsafh.com/]eqsobfnvsafh[/link], http://jrxvkrmgrxzy.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент