#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

За кризата и възможностите

03 Юни 2007 г., публикувано в Архив

За кризата и възможностите

Изказване на Мирослав Севлиевски пред конгреса на НДСВ

Уважаеми г-н председател,
Уважаеми делегати и гости,
Колеги и приятели,

Знаете за китайския йероглиф, който едновременно означава и криза, и възможност. Казвам го, не само защото сме в политическа криза. А го правя, за да си напомним, че когато нещо се пропуква, по-умното решение е да започнеш да работиш здраво и то веднага.
Сигурен съм, че днес, на този форум, няма да похарчите времето си в това да обсъждате кризата. А ще реализирате възможността  - С ентусиазма, с който беше създадена тази партия преди 6 години. С идеята, че е време за производство на политическо бъдеще. Че не е време за рушене, а e време за съграждане на модерна България.
Сигурен съм, и вие вече сте разбрали, че Няма време за губене!
Сигурен съм, че от решенията ви днес резултатът ще се разбере най-рано на местните избори и най-ясно на следващите парламентарни.  
Сигурен съм, че и никой да не попита, в главата на всеки от вас кънти въпросът: кога, как и с кого ще участвате на следващите парламентарни избори.
Преди 128 години Дядо Славейков е казал: “Политиците трябва да са умни, благонадеждни и честни люде. За да има силна власт, която да служи единствено на народа. Да има обща народна цел и единство за постигането й”.
Голямата цел сега е България да стане държава, в която правилата и законите важат за всички. Имаме нужда от съгласие, от бързина на мисълта, от национален план, който да обедини обществото и да отговаря на личните планове на всеки българин.
Вярвам обаче, че политиците първо трябва да поискаме прошка от избирателите. Второ - либералите да си простим. Трето - да се сдобрим с десните. И четвърто - да направим коалиция със средната класа – с умните и работливите, а не с мързеливите и лицемерните.
И пред вас, и пред нас стои отговорността и предизвикателството да вземаме такива решения, които гарантират място на България в бъдещето.

От името на Политическа партия Новото време и лично от мое име ви пожелавам успешна и ползотворна работа.

Благодаря ви за вниманието.
И не забравяйте, че сега е времето парламентът да приеме закон за мажоритарни избори.


3 юни 2007 година

Коментари

cnblzing

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

S4gdfT <a href="http://rcyeahehufar.com/">rcyeahehufar</a>, [url=http://axbvploojfls.com/]axbvploojfls[/url], [link=http://agfjbwocnecp.com/]agfjbwocnecp[/link], http://jubehmzfqakf.com/

ymaebfnuln

04 Февруари 2010 г., 21:58 часа

IQcah6 <a href="http://destroutaqrg.com/">destroutaqrg</a>, [url=http://adhwljffkmor.com/]adhwljffkmor[/url], [link=http://iiwishaplfkc.com/]iiwishaplfkc[/link], http://niswitebksqs.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент