#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Първанов като говорител на Новото време

23 Май 2007 г., публикувано в ????????

Първанов като говорител на Новото време

Доживяхме президентът да стане нововремец. Георги Първанов дори иззе ролята на говорител на Новото време и на идеите, които ние имаме и защитаваме. Отиде президентът в БАН онзи ден и дръпна слово, което повтори всички основни пунктове от програмата на Новото време, от политиката и законодателните ни инициативи.
Без никаква редакционна намеса, ето изчерпателното доказателство за това как държавният глава и бивш лидер на БСП говори от името на Новото време: „Големият урок на тези избори е, че е необходима промяна на политическия модел. Ако не се заложи на мажоритарното начало, ако хората не избират личности, няма да имаме реабилитация на политиката. Това предполага решителни, смели и енергични действия с оглед на това, което българското общество и европейските ни партньори очакват от нас – ясна и твърда воля за борба с корупцията. Отговорното държавно поведение изисква бързи, смели и енергични решения за увеличаването на средствата за образование и наука още в рамките на тазгодишния бюджет. Има достатъчно излишък на фона, на който скромните претенции на научната общност са изпълними.
Сегашната ситуация е тревожна за бъдещото поколение български изследователи. Трябва да си дадем сметка, че намалява интересът към науката и условията, които предлага бизнесът, са по-конкурентни.
Не са достатъчно заплатени българските учени, няма и достатъчно модерна материална база, с която да осъществяват дейността си. Ако българската наука няма добро бъдеще, другата алтернатива е България да остане в периферията на Европа. Нито един от участниците в изборите не постави въпросите за развитието на българската наука в контекста на европейското ни членство”.
Когато Новото време предлагаше образованието и науката да станат част от националната стратегия на България, партията на г-н президента, гласуваше винаги против. Против беше БСП и когато внесохме избирателния кодекс, който въвеждаше мажоритарното начало. Все пак благодарим на Първанов, че внимателно е пазил и прочел нововремските идеи, а сега дори ги лансира като свои.

23 май 2007 г.
В. „Бъди БГ”

Коментари

fdzgzknm

24 Май 2010 г., 16:37 часа

DpAdjP <a href="http://eiiuorchoiln.com/">eiiuorchoiln</a>, [url=http://wmnoaghnbkiy.com/]wmnoaghnbkiy[/url], [link=http://hkvvlgvqbiox.com/]hkvvlgvqbiox[/link], http://psyigeiwowpc.com/

rebydlfcw

04 Февруари 2010 г., 22:22 часа

7JI41K <a href="http://vephlbknyysh.com/">vephlbknyysh</a>, [url=http://zxslqfpwmisz.com/]zxslqfpwmisz[/url], [link=http://nrgqctxmwohn.com/]nrgqctxmwohn[/link], http://iandnqdreukw.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент