#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски, зам.-председател на групата на НДСВ и лидер на клуб “Новото време”: ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ Е МОЙ СЪРАТНИК

09 Юли 2003 г., публикувано в ????????

Опитоми ли Ви включването в ръководството на групата?

- Литературните образи в политиката обикновено са интересни и в повечето случаи помагат за онагледяване на политическите процеси. Този литературен образ, който се опитвате да прокарате, вероятно не е близко до истината. Първо нито аз, нито "Новото време" е било в ролята на опърничавата. Така че нямам нужда от опитомяване. Ако някога сме говорили за такъв процес, то "Новото време" е говорило за опитомяване на българската политика.

Все пак включването в ръководството на НДСВ на двама от членовете на "Новото време" ще намали ли опозиционните течения в групата?

- Ако Вие наричате "Новото време" опозиционно течение, аз нямам никаква причина да се съглася с Вас.

Досега клубът предлагаше алтернативни решения, за които твърдеше, че ръководството на НДСВ е късогледо. Ще продължи ли клубът да работи така, след като влязохте в ръководството с обещанието да намалите конфронтацията?

- Клуб "Новото време" винаги се е опитвал да бъде работилница за идеи и се е стремял да бъде катализатор на положителни политически решения. Няма никаква причина да се мисли, че оттук нататък клуб "Новото време" няма да прави това.

Пламен Панайотов беше обект на критики в НДСВ, приписваше му се определен стил на авторитарност, липса на диалогичност и чуваемост…

- Това са Ваши думи и заключения, аз винаги съм казвал, че Пламен Панайотов е мой политически съратник и до вчера беше лидер на групата, на която аз бях член.

Неговият управленски стил предизвикваше много недоволство в НДСВ, сега е поканен да влезе в кабинета. Как оценявате това?

- Смятам, че това е великолепен шанс за господин Панайотов да покаже куража и ентусиазма, които има, и да реализира идеите на НДСВ.

Ще се разцепи ли клуб "Новото време" - колегата Ви Кошлуков не скри раздразнението си от факта, че двама от вас не последваха примера му да си направят самоотвод, за да останат в опозиция?

- Както вече много пъти казах, тези сценарии за цепене, отлюспване и полуотлюспване са част от старото време, аз него не го познавам като практика.

Ще поемете ли лично Вие ресора "Коалиционни отношения с ДПС"?

- Няма никакво значение кой какви ресори поема, важното е от поетите ангажименти да има реализирани успехи.

Изпълнявате ли вече партийна поръчка да преговаряте с отцепилите се от НДСВ депутати да се върнат в групата?

- Не изпълнявам подобна поръчка, но вярвам, че те скоро ще намерят причини да го направят. Не бива да се вярва, че това ще стане днес, в 12 часа, но ако полагаме усилия, ще се случи. Само в реалния живот прошката се дава на Сирни Заговезни, в политиката прошката може да се дава всеки ден.

Какво очаквате от промените в правителството?

- Положителен ефект.

Ани МИЛАНОВА
В. “Дневник”, 9 юли 2003

Коментари

ytqklv

05 Февруари 2011 г., 22:29 часа

GdKmKr <a href="http://mpryotdmngyg.com/">mpryotdmngyg</a>, [url=http://nkprmmvgduhd.com/]nkprmmvgduhd[/url], [link=http://zqatmzsiwjnm.com/]zqatmzsiwjnm[/link], http://xwzumpdlvoap.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент