#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски: БУРГАСКОТО ЛОБИ Е ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ

02 Януари 2002 г., публикувано в Архив

Господин Севлиевски, може ли да говорим за Бургаско лоби в парламента?

- Да, в парламента има вече бургаско лоби. По-важното е, че то е сформирано не само от представителите на НДСВ, а от всички депутати от избирателния район, което дава много по-големи шансове на позициите, които отстояваме.

Кои са главните ви грижи за Бургас?

- Ако говорим за грижи, много по-важно е да се работи в посока създаване на условия грижите на всички да бъдат чути. Необходимо е да се изгради механизъм, който да отговаря на дневния ред на обществото. Смятам, че това трябва да бъде най-важната ни отговорност. В НДСВ се стремим да докажем пред гражданите и местните институции, че функционираме като минипарламент, в който повечето проблеми са надпартийни. Днес ние говорим, че трябва да модернизираме България, и тук виждам ролята на Бургас като град, който има необходимия потенциал да бъде в челото на този процес. Нашата роля е да създадем условия за развитие на икономическите, природните и културните дадености на региона. Разбира се, много важно е как ще функционира администрацията. За съжаление бюрокрацията е една от основните пречки в работата на администрацията.

Как виждате бъдещето на НДСВ?

- Надявам се, че ще успеем да създадем истинска електорална партия, която чрез своите структури в страната и чрез своите депутати в парламента да бъде реален представител на интересите на всички граждани. Днес обаче е по-важно да се говори за лобито на българите и България, а нашата цел е то да бъде успешно.

От СДС-Бургас обвиниха царското движение в кадрови рокади във водещи бургаски предприятия. Вашето име също беше намесено в новите назначения в пристанището.

- Нямам намерение да влизам в празнодумство и излишни полемики, и то по отношение на неистини. В Библията е казано, че по делата ще ги познаете. Мога само да кажа, че новото ръководство на пристанището е съставено от специалисти, чиято цел е да реализират по-скоро и бизнесобосновано в дългосрочен план проекта за разширение на Пристанище-Бургас. Защото парите, които ни отпуска японската банка, са много и ще ги връщаме всички ние, както и нашите деца. Що се отнася до обвиненията, те се отправят обикновено от хора, чиито интереси са засегнати по един или друг начин. За политиканстване, познато още от модела на ранните години на демокрацията, нямам нито време, нито желание.

В. “Пари”, 2 януари 2002 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент