#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски: ВЪВ ВОЙНА СЪМ

24 Април 2003 г., публикувано в ????????

Имам снимка и с папата, но това не значи, че съм католик, твърди набеденият депутат от НДСВ

Г-н Севлиевски, изненадан ли сте от изнесената информация за ваша снимка?

- Понеже ми се струва, че това е очевиден опит за компроматна война, не съм изненадан, по-скоро го очаквах. Преди да се направят подобни медийни изяви, би било добре тези, които ги правят, хубаво да премислят кога какво казват. Аз съм чист пред съвестта си и бъдещето ще го покаже. Но понеже вярвам, че се води компроматна война, оттук нататък в следващите дни ще бъда много пестелив в думите си и вярвам, че тази война ще я спечеля.

Кой води компроматната война?

- Всички засегнати. Засегнати са много. Засегнати са тези, които наричам "политически интриганти". Засегнати са някои, защото съм защитавал "Краун ейджънтс". Засегнати са онези, които ги е страх, че ще има данъчна полиция. Но какво да направя аз? Много интереси са засегнати, малко сме в кръгова отбрана.

Защо Бойко Борисов се включи в тази компроматна война?

- Питайте г-н Борисов.

Това може ли да е атака срещу "Новото време"?

Новото време винаги е имало проблеми със старото време.

Пламен Панайотов е основният ви политически опонент.

- Никога г-н Панайотов не ми е бил политически опонент, той по-скоро е мой политически съратник. Той е председател на парламентарната група, в която членувам.

Значи това е удар от опозицията?

- Днес няма да посочвам врага, но нещата са суперпрости. Въпросът е има ли въобще такива снимки. Аз за тези снимки знам от събота от ваши колеги. Аз снимки с този човек нямам.

А били ли сте с него на яхтата?

- Да, бил съм на яхта и тя не е била негова. Били сме на гости на наш общ приятел. Този човек е един от гостите на един от коктейлите. Както казва колегата Цеков тази сутрин, без да се хваля, имам снимка с папата. Но това не означава, че съм католик, повече от очевидно.

Кои са поръчителите? Ще се защитите ли по съдебен ред?

- Да, ще се защитавам и по съдебен ред, ако е необходимо. Относно поръчителите - не ме карайте да казвам всичко, което зная сега. Има време, животът е пред нас.

Какви бизнесинтереси са застъпени?

- Аз не се занимавам в момента с бизнес, тези, които се занимават с бизнес, те да изяснят какви бизнесинтереси са застъпени и защо.

Значи сте абсолютно спокоен?

- Повече от спокоен съм. Смятам, че това е водевил, една обичайна история, която бе играна на няколко пъти през тези години в България. Смятам, че в момента има органи, които трябва да доказват, че един е мафиот, а друг не е мафиот. Нека го докажат, това не е моя задача. Даже прочетох в един от вестниците, че въпросният мафиот е ходил в МВР. Защо не са го арестували? И на този, който го е завел, защо не са му дали награда от 7 лв., че е завел най-търсения човек в родината? Смешна история, позната от близкото минало. Разбирам, че модернизацията не е удобна за всички и че много хора искат да топуркаме в старото русло. Но това надали ще стане - независимо с Миро или без Миро.

Ще искате ли среща с ген. Борисов?

- Въпрос на бъдеще - да, ще поискам. Нямам проблем с ген. Борисов. Ще искам среща и с главния прокурор. Ако ме питате дали ще защитавам името си, ще го направя. 13 г. съм работил, за да стигна до това място тук. Винаги съм имал ясно артикулирана позиция. Онези, които са ме слушали от парламентарната трибуна или по-скоро в "Неделя 150" преди година по стенограмата "Краун ейджънтс", няма да ми простят никога. Онези, които са засегнати от позицията ми по случая "Гном" и от предложенията ми тогава, очевидно и те не са щастливи. Но това е животът. Това нещо аз го очаквах.

Получавали ли сте заплахи?

- Оставете го това... Няма да коментирам. Преди години д-р Желю Желев ми каза: когато имаш такъв проблем, освети го, това ти е единственото спасение. А пък преди много години един друг човек ми каза: пази се, защото някой път от една твоя снимка могат да направят преценка за целия ти живот, когато всички знаят, че за един човек трябва да се правят снимки 10 г. Защото, ако снимката е една, трябва да се види кое е журито, което избира снимката. Тези, които говорят за снимки, нека всеки един от тях да си бръкне в албумчето и да си извади снимчиците. Нека направим публично състезание.

Премиерът прояви ли интерес към скандала?

- Не вярвам, че имам някакъв проблем. Не съм търсил разговор с премиера.

Вярвам, че бъдещето ще покаже, че ние сме гарнитура. Сложиха ни за трите хубави черешки в битката между някакви икономически интереси вероятно, между някакви криминални и други интереси вероятно. Нещо друго се прикрива с тези 3 имена и с тази история за снимките. Не съм наясно с всичко, затова ще бъда пестелив. Смятам, че съм във война.

Какви хипотези имате?

- Няма да правя хипотези. Ще отговарям на въпроси, когато всички други отговорят. Питайте го въпросния Доктор как се е озовал на тази яхта. Питайте го защо е ходил в МВР. Питайте МВР как тази информация изтече по медиите. Питайте дали това не е оня цирк, който се игра преди години, наречен "Карамански". Тогава той бе шефът на мафията в България. Да не се окаже някоя подобна история.

В. “Сега”, 24 април 2003 г.

Коментари

kmkezu

05 Февруари 2011 г., 22:31 часа

F5C2nU <a href="http://tcsueidhldel.com/">tcsueidhldel</a>, [url=http://mrakgxeyzokz.com/]mrakgxeyzokz[/url], [link=http://lvvfepktfnfz.com/]lvvfepktfnfz[/link], http://fiyjhwyclwvg.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент