#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав СЕВЛЕВСКИ, депутат от НДСВ: ИМАМ СНИМКА С ПАПАТА, НО НЕ СЪМ КАТОЛИК

24 Април 2003 г., публикувано в ????????

Господин Севлиевски как ще коментирате изнасянето на вашето име в папката на МВР за връзки на политици с мафията?

- Смятам, че тази папка се нарича не Мафия, а Компромат, или МВР, или Смях. Понеже ми се струва, че това е очевиден опит за компромат, не съм учуден. Аз съм чист пред съвестта си и бъдещето ще го покаже. Но понеже вярвам, че съм в компроматна война, ще бъда много пестелив в думите си и вярвам, че ще я спечеля.
Засегнати са онези, които наричам политически интриганти. Засегнати са, защото съм защитавал Краун ейджънтс. Както и онези, които ги е страх, че ще има данъчна полиция. Много интереси са засегнати. Ние сме в кръгова отбрана.

Защо Бойко Борисов се включи в тази компроматна война?

- Питайте г-н Борисов.

Това може ли да е атака срещу Новото време?

- Новото време винаги е имало проблеми със старото време. Въпросът е дали има изобщо такива снимки. Аз бизнес с този човек /б. р. - Доктора/ нямам.

А били ли сте с него на яхта?

- Да, бил съм на яхта и тя не е негова. Бил съм на гости на наши общи приятели. Този човек е един от гостите. Без да се хваля, имам снимка с папата. Но не съм католик. Ще се защитавам и по съдебен ред, ако е необходимо. Относно поръчителите не ме карайте да казвам сега всичко, което зная. В момента не се занимавам с бизнес. Тези, които се занимават, да кажат чии интереси са настъпени. Смятам, че това е водевил. Една позната история, която беше играна няколко пъти в България. В момента има органи, които трябва да доказват кой е мафиот. Това не е моя работа. Много хора не разбират модернизацията и искат да топуркаме в старото русло. Това надали ще стане - независимо с Миро или без него.

Ще искате ли среща с ген. Борисов или с вътрешния министър?

- Въпрос на бъдеще. Да, ще поискам. Сигурно и с главния прокурор. На всички въпроси ще отговарям публично. Желю Желев преди години ми каза: Ако имаш такъв проблем, освети го - това ти е единственото спасение. А пък един друг човек преди много години ми каза: Пази се, защото някога от една твоя снимка могат да направят преценка за целия ти живот. Тези, които говорят за снимки, нека си бръкнат в албумчето и да си извадят снимки. Аз съм готов да направим публично състезание кой какви снимки има.

Премиерът прояви ли някакъв интерес?

- Не съм търсил разговор с премиера. Нас ни сложиха за гарнитура в битката между икономически или някакви криминални интереси вероятно. Нещо друго се прикрива с тези три имена и със снимките.

/Изявление пред журналисти в парламента/

В. “Пари”, 24 април 2003 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент