#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Водачът на листата на Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски: СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА НА ЛИБЕРАЛНИЯ АЛИАНС

20 Юни 2005 г., публикувано в ????????

Водачът на листата на Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски:
СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА НА ЛИБЕРАЛНИЯ АЛИАНС

Какви ще бъдат посланията ви за Бургас? Какви ангажименти ще поемете в тази кампания вие лично?

- Първо, аз не участвам в избори за кмет и общински съветник, а участвам на избори за депутат. Това, което обещавам на бургазлии, е да си върша работата така, както си я вършех в 39-ото народно събрание, когато те ме изпратиха. Като депутат от Бургас съм внесъл 28 закона лично, от които 15 са приети. Бил съм председател на парламентарна група, която е внесла 72 закона, от които 35 са приети, което горе-долу прави така, че всеки месец сме имали по два закона, които сме внасяли през всичките 4 години и по един закон на месец, който Народното събрание е приело. Така, че моето послание към бургазлии е: “Ще бъда в следващия парламент, за да си върша работата, за да приемам такива закони, за да гласувам и да предлагам такива изменения на държавния бюджет, от които да имат полза всички бургазлии, както и всички българи”. А бургаските приоритети е важно да бъдат част от приоритетите на държавата и един национален политик, когато е народен представител от един или друг избирателен район, неговата задача е да прави бургаските или на съответния район приоритети, да бъдат част от националните.

А хората в Бургас приемат ли ви като странична фигура или както се казва, като “парашутист” - вие не сте от региона?

- Това, че не съм от региона не означава, че не работя за него и мисля, че последните четири години са го доказали.

Да, питам просто хората дали го приемат така?

- Като гледам социологическите проучвания днес, моят рейнинг сред бургазлии е един от най-високите и ми се струва, че е най-високият от рейтингите на всички депутати, които бяха в 39-ото народно събрание. И това е оценката за мен.

А кой от останалите водачи смятате за свой основен опонент?

- Няма нужда да наричам нито един основен опонент. Най-големият опонент на българската политика е неучастието в изборите, най-големият опонент на българската политика е нежеланието на старите партии да си вършат работата, а пък, ако ме питате кой чувствам като съмишленик, спокойно бих могъл да кажа – всички десни партии.

А за колко мaндата ще се борите в Бургас? Днес излезе първото изследване, което категорично “вкарва” Новото време в парламента – на НЦИОМ.

- На мен ми се струва, без да звучи самохвално, данните, които аз имам от социологически проучвания, Новото време в Бургас е доста добре поставено и аз се надявам, че ще имаме три мандата в Бургас.

А до момента кампанията толерантна ли е?

- Струва ми се, че може да бъде и по-толерантна.

Значи има нещо, което ви безпокои, нещо което не е както би трябвало?

- По-скоро нека да се надяваме, че в оставащите четири дни кампанията ще бъде толерантна и нека да се надяваме, че на БСП ще им издържат нервите и няма да правят нещата, които обикновено правят в предизборни кампании.

А сега правят ли БСП тези неща в Бургас?

- БСП не са спрели да правят нетолерантни действия в предизборната кампания в последните 15 години. Това е нетолерантно действие, когато ходят и правят обещания по села и паланки, които са неизпълними.

В много региони се оплакаха конкретно от ДПС – че лепят плакати на непозволени места и т.н...

- Нямам информация за подобна кампания и поведение на ДПС в Бургас.

Като стана дума за партньори, сред бившите ви партньори НДСВ и ДПС обаче се получи разделение, след като дори публично Ахмед Доган предупреди хората си да не си правят илюзии за следизборна коалиция с НДСВ. Новото време на чия страна е?

- Новото време е на страната на либералния център. В България трябва да има либерален център. В България не бива да се връща двуполюсният модел и това е единственият начин България да стане модерна държава.

А Либералният алианс, според вас, възможен ли е след тези избори?

- Аз смятам, че следващото правителство ще бъде подобрена формула на Либералния алианс.

В какъв смисъл подобрена – с включени десни партии?

- Да.

Да, но ДПС вече ясно заяви, че иска да си сътрудничи с левицата.

- Нека да дочакаме изборните резултати. Струва ми се, че всяка дума сега на един или друг партиен лидер може да бъде извадена извън контекста, а също така и извън реалностите. Важно е да има либерален център. Важно е да няма двуполюсен модел. Най-голямото завоевание от връщането на царя в България е, че двуполюсният модел беше разбит.

Венелина АНГЕЛОВА
vsekiden.com,  20 юни 2005 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент