#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски, водач на листата на "Новото време" в Бургас: БУРГАС Е ВАЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА ТУК СЕ СЪСТЕЗАВАТ САМО ЛИДЕРИ

27 Май 2005 г., публикувано в ????????

Г-н Севлиевски, на каква кампания ще заложи "Новото време" в Бургас?

- На печеливша, разбира се. Ние сме доказали, че знаем как се прави това. Ще заложим на това, което сме правили в парламента и правителството през последните 4 години. На това, че имаме 70 законопроекта внесени в Народното събрание, които създават новите правила в политиката, в икономиката, в прозрачната дейност на администрацията. Ще заложим на това, което аз наричам визитната картичка на Новото време – на законите, на опита и публичната политиката, която правим, на идеите, които защитаваме – това е нашата биография. Хората ни познават, не се налага от 25 май да започнем да се запознаваме с избирателите си. Бургазлии най-добре знаят това, те знаят, че аз съм депутатът, който е внесъл най-много законопроекти в 39-ото народно събрание и съм защитил доверието, което съм получил от тях преди 4 години. Ние сме хората, които премахнаха езика на войната в политиката, ние не търсим врагове, ние намираме съмишленици. Да се прави позитивна и реалистична кампания – не с обещания, а с конкретни проекти за управление – това е патент на Новото време.

Мандатите са 13. Каква е вашата прогноза, как ще бъдат разпределени те между политическите партии? Кой е най-големия ви конкурент?

- Новото време ще спечели 3 от мандатите, ДПС – 2, с много усилия БСП може да си осигури 4 места в парламента, НДСВ – 3, а за СДС остава 1. Такава е прогнозата ми. Всички са наши конкуренти. Изборите съ състезание – но не на хора, а на идеи, на политика, на програми. Ще спечели този, който най-добре е успял да разпознае пътя, по който България ще стане успешна държава. Ще загубят всички, които се опитват да подменят истинското състезание с неизпълними обещания.

Можем ли да говорим за "супервот" в Бургас? Двама действащи министри /Вие и Соломон Паси/ и четирима партийни лидери - Любен Дилов-син, Анастасия Мозер, Александър Томов и Сергей Станишев, са водачи на листи тук.

- Това лидерско състезание аз вече съм го спечелил. Парламентарната група, на която аз бях председател, внесе най-много законопроекти в парламента, ако и да беше най-малката. Аз, като депутат съм на първо място в 39-ото народно събрание сред всички 240 народни представители по внесни закони. Нали затова хората хората са гласували да бъда в парламента – да превръщам в закони доверието им. Проверете справката – там срещу името на Мирослав Севлиевски има 28 проектозакона – и всички те, смея да кажа, са изключително важни за България. Най-популярните, значителни и професионално направени закони в този парламент са на Новото време. Съгласен съм, много хора, много лидери говориха за модерното бъдеще на България, но Новото време постигна това държавата да отпусне пари за оборудването на българските училища, за да може децата да останат тук, в България, и тук да се чувстват европейци. Ние написахме правилата за публичен бизнес и за прозрачно фенкциониращи партии. И парламентът ги прие, защото това са идениствено верните правила, за които хората са гласували.

Масовото лидерско присъствие в бургаските листи доказва и моята теза, че Бургас е особено важен за България град. Затова на местните избори аз предложих «Планът Витанов» - 50 конкретни стъпки, по които градът да се развива и да стане наистина достойно и модерно място за бургазлии, да им осигурява спокоен живот и възможности на децата им. Тук приложихме за пръв път част от моите идеи за прозрачна администрация; за пуличен регистър на общинските и държавните имоти и на сделките с тях; за това кметове и общински съветници да декларират имуществото си, за да знае обществото кой как влиза във властта и как излиза; за модернизацията на българското образование. Тези идеи вече са закони, благодарение на Новото време.
Това, че толкова много лидери се кандидатираха в Бургас  прави състезанието още по-интересно. Аз обичам силната конкуренция. И освен това смятам, че не само тук, а в цялата ни страна тези избори ще са един «супервот». Залогът е бъдещето на България. На всички нас ни предстои да защитим мястото си в Европа, да докажем, че можем да изберем хората, които не само ще напишат, но и ще спазват правилата на модерния свят. Сега – на изборите, е времето да направим това.

Познавате ли проблемите на Бургас и областта и ако бъдете избран как ще помогнете за решаването им?

- Доказал съм, че няма проблем в Бургас, който да не познавам, и който да не съм се опитвал да разреша по пътя на публичната политика и създаването на ясни правила. Както осигурих старта на газификацията, която обещават от години на бургазлии, така няма да спра да работя ефективно и от това да има ползи и нови възможности за града, който ми е дал доверието си. Ще предложа на избирателите си «Планът Бургас» - една програма, която няма да изброява проблемите, а ще предложи конкретни стъпки за решаването им. План, който ще може да започне да действа още в деня след изборите.

Ще забравите ли Бургас след изборите?

- Все едно да ме питате мога ли да забравя 5 години от живота си и всички идеи за бъдещето на България, да зачеркна доверието, за което съм работил и което хората са ми дали. Няма как това да се случи.

Очаквате ли удари под кръста по време на кампанията или тя ще бъде спокойна и толерантна?

- Имам 15-годишен опит в българската политика и съм реалист. Имам впечатления и от кампании по света. Няма да се размине без непозволени удари. Кампанията нито ще е спокойна, нито ще е много толерантна. Старите партии едва ли ей така изведнъж ще се откажат от маниерите, с които са свикнали да крадат от вота на противника си.

На какво най-много ще разчита "Новото време"?

- На себе си, на потенциала на Новото време – като личности, политически качества, идеи, послания, креативност. Ние накарахме много хора да повярват в силата на своя глас. Ще го направим и сега.


Мария КЕХАЙОВА
В. "Морски Труд" – Бургас, 27 май 2005 г.

Коментари

udvasiubpnw

04 Февруари 2010 г., 21:48 часа

3LyRES <a href="http://jpxgtlwiwgwr.com/">jpxgtlwiwgwr</a>, [url=http://nimtjsnvmnpt.com/]nimtjsnvmnpt[/url], [link=http://rnubdebsogql.com/]rnubdebsogql[/link], http://bydimvshyvqf.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент