#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Информация на ухо

07 Юни 2010 г., публикувано в Обща

Информация на ухо
Благодаря на Стандарт, че ме върнаха да пиша в блога си.

Днес във вестника има публикация, кръстена „Акция Бедняците и за политици с имоти на плажа" и с добавка „Царисти се облажили с хотели по морето".
Името ми е лепнато към твърдението на авторите, че „Според сегашните управляващи над 400 имота са раздадени "под масата". „Сред получилите парцели и права за строеж по Черноморието са Мирослав Севлиевски...".

Тези "факти" са потвърдени от „депутати от ГЕРБ" и „от мнозинството са категорични".

Това са и доказателствата - щом са го казали от мнозинството, значи е вярно.

Уважавам правото на всеки журналист да обрисува схеми и да пази в тайна източниците си, но никога няма да се съглася, че всеки може да бъде оклеветен в подобни „казал на ухо" публикации, без грам доказателства.

Освен това телефонът ми е известен на всички журналисти и когато публикуваш измислена информация за някого, елементарната етиката изисква (освен да проучиш твърденията си, разбира се), но и да поискаш обяснения от обекта на "разкритията" за достоверността на данните.

Но щом са съобщени от анонимното категорично мнозинство, какво тук значат някакви си доказателства и някаква си етика.

За всеки случай да опресня паметта на записващите под масата:

Като депутат, като министър и като зам.-председател на Новото време от години редовно публикувам данъчната си и имотната декларация.
А и да припомня, че именно Новото време разшири списъка с лицата, чието имотно състояние трябва да е публично.

 

ПИСМО до Славка Бозукова, главен редактор на вестник Стандарт


Уважаема г-жо Бозукова,

Днес - 7 юни 2010 година, във вестник „Стандарт" е публикувана статия под заглавие „Царисти се облажили с хотели по морето", в която е изнесена невярна информация за моя клиент г-н Мирослав Севлиевски, и без да е потърсено неговото мнение или коментар.

Г-н Севлиевски или негови роднини не са придобивали никога недвижими имоти в която и да е община по Черноморието на основание замяна или на каквото и да е друго правно основание по договор с община, общинска или държавна фирма.
Направената публикация представлява грубо нарушение на правилата на Етичния кодекс на българските медии с оглед на което моля името на Мирослав Севлиевски да бъде премахнато от статията, достъпна чрез електронния сайт на вестника paper.standartnews.com, както и да ни бъде предоставено право на отговор в следващ брой от печатното издание.
Ако имате допълнителни въпроси по случая, оставам на разположение да Ви отговаря, както може да се обърнете за коментар и към моя клиент г-н Мирослав Севлиевски.

С уважение,

Виктор Токушев
Адвокат от Софийската адвокатска колегия

 

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент