#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Желев застъпник на Севлиевски

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Желев застъпник на Севлиевски
Текстът е публикуван във вестник Черноморски фар на 29 юни 2009 г.

Ще направим ръцете на българските деца чисти, обеща водачът на ЛИДЕР с "Новото време" в региона
"Аз съм личен застъпник на Миро и ще гласувам за него, защото го познавам от 20 години. Вярвам, че той е добър политик, но най-вече, защото може да стане добър държавник. Той е честен и работлив. България има нужда от такива политици, а Бургас от такива депутати", така първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев обясни защо отново се впуска в активна предизборна кампания, и то в Бургас.

Мирослав Севлиевски и Желю Желев вършаха из нивите на бургаското село Мъдрино. Мажоритарният кандидат за депутат и водач на листата на ЛИДЕР с "Новото време" в Бургас Мирослав Севлиевски и президентът Желев от седмица обикалят региона "да чуят болежките" на избирателите.

"Желев е мой учител в политиката, от него съм научил думите демокрация, пазарна икономика, честни избори", каза Севлиевски, който беше депутат от Бургас в 39-ото Народно събрание.

Депутат и президент обиколиха целия Бургаски регион. Качиха се на комбайн при жътварите в Мъдрино, отидоха при работничките в шивашката фабрика "Лазур", на пазара в Карнобат, обходиха Грозден и Сунгурларе, Айтос - от зоопарка до центъра, бяха в читалищата на Ахелой и Каблешково. Навсякъде хората им се оплакваха от ниските пенсии и разбитите пътища, от сушата, от ниските цени на селскостопанската продукция.

С "Доживяхме да те срещнем" местните хора прегръщаха Желев.
На всички срещи президентът представи Севлиевски, като кандидата за депутат, за когото гарантира с авторитета си.

Не сме ходили по радиа и телевизии, а сред хората, каза Севлиевски. Желев пък обясни, че иска да е абсолютно сигурен, че като стане депутат, Миро ще е чул болежките на хората и техните препоръки.
В петък водачът Мирослав Севлиевски представи и 22-мата кандидати от бургаската листа на ЛИДЕР с "Новото време".

Пред многобройните симпатизанти и граждани всеки от тях мотивира избора си да се кандидатира за депутат, обосноваха се защо имат куража да носят промяната и публично дадоха по едно обещание.

Да направим бели ръцете на всички български деца, обеща Мирослав Севлиевски. Изказването му развълнува публиката, много дори се просълзиха, както и той, докато разказваше кой и как го е помолил да накара политиците да не цапат детските ръце: "Днес срещнах един човек в мина "Черно море", който изглеждаше много възрастен, а се оказа, че е само на 54 години, един човек, когото всички наричат Каишков. Този човек имаше черни и груби ръце. Той поиска да се снима с мен и на ухо тихо ми каза "Искам, ако станеш депутат, да направиш на децата ръцете бели. Ние от партия ЛИДЕР и "Новото време" обещаваме да направим на децата ръцете бели, на всички деца, а не само на децата на избраните", каза той.

На естрадата на "Охлюва" прозвучаха и песните на най-бургаския певец -Пламен Ставрев.
Севлиевски представи вчера и предизборната си програма, която има четири фундамента: мечти и смелост, качествено образование, знания, научни изследвания и иновации, достъп до финансиране на бизнеса.
Правила и прозрачност, които гарантират равни възможности за всеки българин.

"Бургас може да се превърне в най-важния град на източната граница на Европейския съюз и да заприлича на Хонконг, ако се намали на 5 процента корпоративният данък на финансовите институции в България и ако община Бургас намали местните данъци и такси", каза Севлиевски.

Той е сигурен, че до една година поне две световни фирми ще преместят своите централи в Бургас, така както Дженерали премести от Кипър в София централата си. Освен с море и летище, Бургас е привлекателен и с висшите си училища и елитни гимназии, смята кандидат-депутатът.

В програмата на Севлиевски има предпазни мерки, от които се нуждае българската икономика за съхраняването на възможностите на съществуващия бизнес, както и мерки за привличане на нови капитали.
Нововремецът предлага безплатни лекарства за бедните, кредити за младите, инвестиции в пътища и образование, прозрачно усвояване на европейските средства.

В програмата са записани: тригодишен мораториум върху прекратяването на трудови договори на лица, заети в публичния сектор, инвестиции в реновиране на важните обществени сгради -училища и болници, чрез което да се подпомогне строителният бизнес и производството на съпътстващи продукти за бита - текстил, мебелна промишленост и т.н., подписване на предпазно споразумение с МВФ, което да
ограничава неразумното пилеене на обществени средства от бюджета и да бъде допълнителна гаранция за финансовата стабилност на българската икономика.

"Инвестиции в изграждане на инфраструктура, включително строителство на пътища и изграждане на пречиствателни станции за подпомагане на туристическия сектор.

Разкриване на нови пунктове и облекчаване на процедурите за издаване на туристически визи за България за подобряване на възможностите за привличане на туристи от държави извън ЕС.

Антикорупционни правила, с които да се гарантира прозрачност и контрол върху действията на администрацията за обезпечаването на еднакво и справедливо третиране на всички икономически участници.

Активна политика за превръщането на България в енергиен център, включително чрез насърчаване на производството на енергия от възобновяеми източници.
Специални усилия за подкрепа на българското селско стопанство", са записани още в програмата.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент