#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Да нахраним мечката

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Да нахраним мечката
Тескстът е публикуван във вестник Бургас днес и утре на 29 юни 2009 г.

Айтос посрещна мажоритарния кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски.

Съвсем неочаквано Миро, както го наричат приятелите му в Айтос, пристигна с президента Желю Желев. Мястото на срещата беше... зоопаркът на Айтос.

Току пред клетките на мечките стана ясно,че визитата не е случайна. По инициатива на Лидер - Айтос и лично на Георги Янев и Мирослав Севлиевски зоопаркът в града получи като дарение хладилна камера.

370-литровият фризер беше връчен на управителката Росица Златева, която призна, че подаръкът е избран, след като от Лидер -Айтос поискали да знаят от какво най-много се нуждае айтоската менажерия. Още преди три години Георги Янев започна системно да подпомага дейността на зоопарка в Айтос с хляб за животните.
Преди две години Янев осигури безплатен транспорт за мечока Мишо от Благоевград до Айтос. Както вече читателите знаят, Мишо стана баща на близнаците-мечета Миа и Бамби.

"И преди, и след изборите под различна форма ще продължим да подпомагаме зоопарка. Кампанията ни е позитивна и е свързана преди всичко с подкрепа за различни дейности и групи от хора. Искаме да бъдем максимално полезни на Айтос и айтозлии", каза Георги Янев.

Хладилната камера, в която ще се съхраняват продуктите от менюто на животните, е пореден жест към служителите на зоопарка и обитателите му от страна на партиите Лидер и Новото време.

Преди 4 години нововремци донесоха таралеж в зоопарка и дариха средства за животните. 

Сега президентът Желев и Мирослав Севлиевски, придружени от айтозлии, разгледаха зоопарка и посетиха дома за стари хора. Обитателите му пренебрегнаха дори любимия си тв сериал, за да се срещнат и разговарят с политиците.

Старците бяха особено развълнувани от срещата с Желю Желев и признаха, че са го виждали само по телевизията. Всеки от тях поиска да му стисне ръката и да се снима за спомен. По-късно гостите се срещнаха със занаятчии и граждани в етнографския комплекс "Генгер".

Разгледаха ателиетата, етнографския музей, а любезните домакини ги почерпиха с бяло сладко и кафе на пясък.


Президентът Желев даде в Айтос кратко интервю за вестника:


- Какво Ви накара да подкрепите Мирослав Севлиевски ?

- Лично го познавам от повече от 20 години, когато заедно с Кошлуков бяха сред създателите на федерацията на независимите студентски дружества. По-късно работи с Кеворк в БСЧИ /сдружение за честни избори/, след това го знам като един отхората, които създадоха новата либерална партия, отделила се от НДСВ. Аз самият съм индивидуален член на Либералния интернационал, така да се каже "служебно", и морално и политически съм задължен да подкрепям автентични либерали като Миро и либералните партии. Аз знам и неговата дейност и като депутат и като министър, макар и за 6 месеца.

- За Айтос е чест да ни гостувате. Какъв е Вашият коментар за тези избори и изходът от тях?

- Много е трудно преди реалните изборни резултати да се правят коментари. А още по-трудно може да се коментира това, което ще се случи по-късно. Аз не съм човек, който се страхува да заема категорична позиция, но при положение, че нещата са ясни. Затова
ще се въздържа от коментар. В случая с тези избори трябва да вляза в ролята на гадател.

- За първи път ли сте в Айтос?

- Не, идвал съм много пъти, но за първи път идвам в зоопарка. Не познавам нито едно от вашите животни./смее се/ 

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент