#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Севлиевски дари църковна камбана

30 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Севлиевски дари църковна камбана
Информацията е публикувана във вестник Труд на 30 юни 2009 г.

Мирослав Севлиевски дари църковна камбана на Черноморец. Двамата с Тончо Токмакчиев подкрепиха подписката на местните хора селото да върне старото си име Свети Никола

Севлиевски присъства на освещаването на три камбани в православния храм „Свети Никола" в Черноморец. Eдната от тях е отлята със средства, дарени от мажоритарния кандид за депутат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас. Зам.-шефът на нововремци дари за нея 10 000 лева.

Двамата с Тончо Токмакчиев присъстваха на водосвета в църквата и дариха на храма и една икона на светите апостоли Петър и Павел.
За големия празник Петровден Лидер и Новото време осветиха в столичния храм „Александър Невски" 264 икони на равноапостолите - по една икона за всяка община в България.

Участвам в кампанията като приятел на Миро Севлиевски, като човек, който споделя идеите на Новото време, като бургазлия, който се гордее с родния си край. - това каза Тончо Токмакчиев и призова всички да подкрепят на изборите Севлиевски, като човек, който знае какво трябва да се прави в българската политика и как да се пазят българските традиции.

Тончо е служил в Черноморец и има сантиментални спомени от това място, както и от храма, който дълго време е чакал спомоществователи, за да бъде възстановен.

Севлиевски и Токмакчиев подкрепиха инициативата на местните хора Черноморец да върне селото старото си име - Свети Никола. Повече от половината местни жители са се включили вече в подписката за преименуване на селото.

Новото време не за пръв път дарява средства за православни храмове. Те направиха със свои средства единствената църква, строена през последните 100 години в населения предимно с етнически турци Руенски район.

В края на миналата година на Архангеловден звънна за пръв път камбаната на православния храм в село Дъскотна, направен изцяло с дарения - и строителството, и изографисването, и църковната камбана.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент