#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

БСП имитира най-добре

21 Юни 2009 г., публикувано в ?????

БСП имитира най-добре
Текстът е публикуван в bgvesti.com

След като БСП открадна розата от американски сайт за поздравителни картички, сега във Варна, където кандидат е лидерът Станишев, социалистите прекопираха кампания, правена в Бургас на кметските избори през 2003 година.

Тогава независимият кандидат за кмет Иван Витанов излезе на изборите със слогън „МОРЕТО НЕ Е ПРОВИНЦИЯ" - и в мотото на програмата му, както и в рекламните материали и тв клипа му беше изписан цитатът на Хемингуей "Всичко, което не е на морето, е провинция" и перифразата "морето не може да бъде провинция".

Автор на клипа беше режисьорът Жоро Торнев, а кампанията беше дело на тогавашния бургаски депутат от НДСВ Мирослав Севлиевски.

Продължение на темата „Хемингуей" нововремци направиха и по време на кампанията си за парламентарните избори през 2005 година - отново в Бургас, където водач на листата беше Мирослав Севлиевски.

Стикери с „морето обича смелите", „морето не е провинция" и „човек не е остров, а част от континент", както и част от друго прочуто изречение на писателя: „на когото му идва времето, бие неговият час", трансформирано във „сега е времето" - още стоят разлепени навсякъде из областта.

На местните избори през октомври 2007 година кандидатите за общински съветници на Новото време също включиха в кампанията си най-популярното по всички морета изречение на Хемингуей.

През 2003 година Иван Витанов дори обясни пред медиите защо е избрал това мото. Публикациите на предизборното му обръщение все още могат да се намерят в интернет, както и негови интервюта по централните медии. Там той не си приписва авторство, просто обяснява защо е избрал това мото на кампанията си:

„Не е нужно да измисляш топлата вода, а просто да намериш вярната идея, която да вдъхнови хора в Бургас, да им даде сили и да ги обедини да работят за промяна. Защото можем и трябва да докажем, че морето не е провинция. Защото мислим, че точно сега минава последният влак, на който Бургас трябва да се качи. И ако не го направи, ще остане в глух коловоз още много дълго време..."

Тази сутрин Варна осъмна „с нови и странни билбордове на БСП", съобщава днес - 20 юни 2009 година, местното електронно издание Dnesplus. (виж снимката тук)

Вместо предизборните лозунги на партията върху билбордовете има цитат на Ърнест Хемингуей.

Социалистите са избрали оценката на автора "За кого бие камбаната", "Старецът и морето" и "Снеговете на Килиманджаро" за красотата на морето и сравнението, което той прави с останалата част от държавата.

"Всичко, което е далеч от морето е провинция", пише на билбордовете на българските социалисти.

В дописката за изплагиатствания борд на кандидат-премиера Станишев, варненското електронно издание прави следния коментар: „Не е ясно обаче как ще бъде приет този призив от българите, които не живеят край морето или пък отдавна вече са забравили как изглежда Българското черноморие поради трайното безпаричие..."

Дето се вика, БСП много лесно краде и имитира, не е ясно само Станишев за какво се кандидатира - за премиер на Варна, може би. Както Бойко Борисов - за министър-председател на София.

А може би лидерът на БСП е този, който най-силно не вярва в слогъна си и си мисли, че Варна е достатъчно отдалечена провинция и че софиянци няма как да научат какви ги върши ваpненският кандидат-пpемиеp, за да примамва избиратели по морето. Очакваме на финалната права на кампанията Сергей Станишев да обяви, че променя и столицата на България.

Коментари

khxruqzbaa

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

ROytCS <a href="http://mwyfafhalbno.com/">mwyfafhalbno</a>, [url=http://vjpzhfwyeuhd.com/]vjpzhfwyeuhd[/url], [link=http://qhctrgjwggbw.com/]qhctrgjwggbw[/link], http://kofebbyswpwg.com/

jzrwfdu

04 Февруари 2010 г., 22:24 часа

3OaICU <a href="http://mgmtfzzfcnur.com/">mgmtfzzfcnur</a>, [url=http://lbgsgboovzme.com/]lbgsgboovzme[/url], [link=http://jhohnkagswnc.com/]jhohnkagswnc[/link], http://csenrrasogrp.com/

unhdoig

22 Януари 2010 г., 15:36 часа

l4ub5p <a href="http://epyucxkieqvm.com/">epyucxkieqvm</a>, [url=http://vfplzlyatjwz.com/]vfplzlyatjwz[/url], [link=http://wjcowmrnvbht.com/]wjcowmrnvbht[/link], http://cdufiohwgiiu.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент