#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

България е в криза, трябва да се спасяват работните места

18 Юни 2009 г., публикувано в Обща

България е в криза, трябва да се спасяват работните места
Предизборен дебат на БНТ, който на 17 юни противопостави мненията на мажоритарните кандидати за народни представители в беше Бургас.

Мирослав Севлиевски участва в пряк сблъсък на своите виждания с позициите на Божидар Димитров - ГЕРБ, Волен Сидеров - Атака, Любомир Пантелеев - БСП, Вълчо Чолаков - СДС, Йордан Цонев - ДПС, Трифон Грудев - НДСВ, Даниела Божинова - Зелените.

Според жребия, теглен в ЦИК, началото на дискусията даде мажоритарният кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време Мирослав Севлиевски:

 
Бързам да кажа, че ако можех да върна времето назад, 100 % щях да се откажа от мажоритарното място и на него трябваше да застане човек на име Ангел Ангелов. Човек, който 28 години работи в мина Черно море и 11 години е директор на тази мина. Човек, който от 7 дни бургаската прокуратура го мачка, мачка го за това, че той е решил и е събрал куража да влезе в политиката. Човек, който никога досега не се е занимавал с политика, човек, който неговите миньори го обичат и хиляда човека от тях са гласували за партията.


Говоря за откровени репресии, но плюс всичко останало този човек показа за пръв път качества. Аз видях за пръв път нов човек, който събра качества и кураж да влезе в политиката и да отстоява интересите - своите и на хората. Де факто сега го замествам и пак казвам - ако мога да върна времето назад, щях да го направя. Този човек не заслужава да бъде жертва, този човек не заслужава да бъде използван за жертва от прокуратурата. Ние курбан няма да му дадем, хората си за курбан не даваме и това трябва да е ясно на всички. Този човек заслужава подкрепа.

Хората в Бургас, Созопол и Поморие гласуваха срещу петролопровода Бургас-Александруполис, срещу онези буйове, които ще убият техния поминък, срещу онзи проект за 200 милиона евро, който струва толкова, колкото е оборотът на туризма по цялото Южно Черноморие. Техният глас не беше чут.

Това е големият въпрос, не е въпросът днес да дебатираме тук какво ще прави като общински съветници. Ние не сме общински съветници и няма да бъдем общински съветници - ние сме и ще бъдем представители на хората тук в националния парламент.

Въпросът е в това законът за референдумите, който Новото време внесе почти преди 10 години, а сегашното мнозинство го окастри, да бъде променен веднага и то така, че гласът на тези хора, които гласуваха срещу този проект да бъде чут. Да бъде буван гласът на хората в цяла България, когато те са за или против нещо, което ще съсипе живота им или пък когато искат да живеят нормално, да имат работа, да са уверени в правото те си да определят как да се управлява България, а оттам - и всяко населено място в страната.

Аз съм вносител на този закон за референдимите, заедно с Емил Кошлуков и Борислав Цеков, и големият въпрос е законът да бъде приет в първоначалния му вариант, да бъдат премахнати ограниченията, които мнозинството на тройната коалиция наложи върху гласа на народа. Следващият парламент веднага трябва да промени закона така, че гласът на хората да бъде чут. Аз ще работя за това.

Това, което правя като кандидат за народен представител, и което ще правя като избран народен представител е: търся гласа на бургазлии, като го слушам и като отстоявам в пармента това, което тези хора искат и казват.
Хората питат защо няма руски туристи по морето, защо българското правителство не направи така, че да има повече консулства, които да издават визи за руснаци.

Досегашното правителство не е осигурило средства за работа, средства за пътища, средства за сметища в региона и не само в тук. Досегашният парламент не е дал права на гражданите да казват кои са важните проблеми на населените им места и на държавата. Следващото Народно събрание и следващото правителство трябва да направят това.

Хората питат какво прави българският парламент и българското правителство срещу кризата. Хората питат къде са кредите за малките предприятия, за младите хора, които правителството трябва да осигури, за да понесат по-леко удара на кризата.


Хората питат защо има каша в безплатните лекарства. Аз обещавам да работя за безплатните лекарства, аз обещавам за хората, които получават 134 лева пенсия и получават безплатни лекарства, защото са болни от някаква болест, да имат и помощ да си купят и аналгина. Защото сега се раздават лекарства по болест, а не по социален статус. Аз ще работя за това безплатните лекарства да се дават на бедните хора и призовавам всички бъдещи депутати това да е първата промяна, която ще направим в новия парламент.

Така е и с екологията - досегашният парламент и досегашното правителство не са осигурили средства за екологията в района и в цялата страна. Следващото правителство трябва да го направи. Къде са пречиствателните станции, които обещаха. Може би са там, където са готовите магистрали.

Най-добре е час по-скоро сегашното правителство да започве преговори и да подпише споразумение с Международния валутен фонд. Трябва да се действа сега, а не да чакаме кризата да съсипе всичко.
БСП и ДПС ще отказват до последно, че сме в криза, това е ясно. Но трябва да се знае от всички хора - българската икономика е в тежка криза и въпросът сега как да спасим и помогнем на българите.

Въпросът е как да запазим работните места. Хората в Карнобат и Айтос, хората в Поморие и в Бургас питат - какво прави правителството за да съхрани работните места. Ние предлагаме мораторуим върху уволненията в държавния и общинския сектор. Трябва да направим всичко възможно да защитим работните места на хората - това трябва да се направи.
В криза сме и е важен хлябът на хората, препитанието им, сигурността на семействата им.

Голяма тема за региона са парите на тракийските българи - това е големият въпрос за много хора тук. Аз ще работя за това те да получат обезщетенията си. Аз съм за това да има комисия в парламента - в следващия, която да реши този проблем с Турция.

И отново искам да кажа, че всички опити на ченгетата и прокуратурата да мачкат кандидатите на Лидер и Новото време, няма да успеят.
Няма да ни уплашат, няма да се откажем от законното право на всеки българин да избира и да бъде избиран. Новото време от 10 години се бори за модернизация на политическата система, срещу черните каси на партиите, срещу превръщането на политиката в кебапчийница и на изборите в циганска сватба.

Ние сме политиците, които предложиха всички закони за публична политика и публично финансиране на партиите. Новото време предложи етичния кодекс на депутатите, избирателния кодекс. Ние настоявахме поне половината депутати в българския парламент да се избират мажоритарно.

И няма сега - с ченгеджийски методи, с обиски и арести, да ни накарат да се откажем от идеите си. Лидер и Новото време ще бъдат в следващия парламент. Показаха го онези 147 000 българи, които гласуваха за промяна на европейските избори. На парламентарните избори тези българи ще са поне двойно повече.

Коментари

tool

12 Февруари 2010 г., 18:24 часа

Благодаря за интересната информация

jxghmu

04 Февруари 2010 г., 21:41 часа

trgl8C <a href="http://pcrbdkjihcqw.com/">pcrbdkjihcqw</a>, [url=http://atxesglxvrmi.com/]atxesglxvrmi[/url], [link=http://snfzvpqqhjls.com/]snfzvpqqhjls[/link], http://caaieiokuewe.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент