#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Модерна България е нашата кауза

16 Юни 2009 г., публикувано в ?????

Модерна България е нашата кауза

Текстът е публикуван във вестник "Черноморски фар" на 16 юни 2009 г.

Мирослав Севлиевски е мажоритарен кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас за парламентарните избори на 5 юли.

Той е роден на 18 януари 1965 г. в Троян. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски" -бакалавър по география и магистър по туризъм. Един от първите ръководители на студентски дружества през 1989 г., съучредител на СДС. През 1990 г. организационно изгражда Българското сдружение за честни избори и граждански права. Специалист по политически маркетинг. Ръководител на екипа по политически маркетинг на НДСВ и зам.-председател на ПГ на НДСВ в 39-тото Народно събрание. През 2005 г. оглавява Министерството на енергетиката.

Това е третият път, в който той участва в състезанието за доверието на бургазлии.
През 2001 година бургаските граждани му гласуваха отговорността да бъда техен представител в 39-тото Народно събрание.

В края на мандата - в отчета на парламента ясно беше записано:
Мирослав Севлиевски е депутатът, който е внесъл най-много законопроекти от всички 240 народни представители. Председателят на парламентарната група на Новото време имаше 28 внесени закони, а лидерът на БСП Сергей Станишев е вносител на 10 закона?!

Парламентарна група „Новото време" също е рекордьор по написани, внесени и гласувани закони. Тринадесетте народни представители са внесли 71 законопроекта, от които 35 са приети и вече са част от действащото българско законодателство.

С тази политическа и парламентарна биография хората от Новото време, се явиха самостоятелно на изборите през 2005 година. Севлиевски отново се кандидатира в Бургас. Изключително малка разлика ни попречи да сме част и от 40-ия парламент.

Сега се кандидатира отново.

Разликата от първия път, когато Мирослав Севлиевски е кандидат за бургаски депутат, е в това, че през 2001 година от 5 години той не беше идвал в този град. А сега - през 2009, от 5 години прекарвам половината от времето си тук -тук живея, тук е семейството ми, тук работя, тук растат децата ми.

На 5 юли аз ще участвам в изборите като бургазлия, защото като всички хора край морето зная всяка дупка по пътищата, всяка затворена детска градина, всеки проблем на безработицата, престъпността, транспорта, туризма, които пречат на Бургас да се промени, да върви напред, да е едно спокойно място за живеене, с едни щастливи хора, които имат работа и бъдеще и могат сами да определят кой да управлява страната им.
Мирослав Севлиевски има свое виждане за безплатните лекарства, които се полагат по заболявания. Според него те трябва да бъдат давани по социален статус, нещо което днес не се отчита и прави.

Според него другият проблем свързан с лекарствата е, че здравното министерство, здравната каса и аптеките се занимават с лекарствата, а социалното министерство трябва да се грижи за бедните, нетрудоспособните и болните. И между двата процеса няма никаква връзка и оттам - никакъв реален резултат за хората.

За да се реши този проблем и да се случи така, че хората, които имат нужда от безплатни лекарства, да ги получат в действителност, трябва да се обединят в едно двете министерства - здравното и социалното.
В тази връзка Севлиевски предложи да се актуализира бюджетът, защото обединението на двете ведомства ще освободи още средства за здравни и социални дейности.

В кампанията за изборите нито една политическа сила не говори за истинските проблеми на България и българите.
А само този е начинът да се върне доверието на избирателите, каза още Мирослав Севлиевски, който е кандидат за народен представител в 41-то Народно събрание от листата на Лидер с Новото време.

Според него дясно обединение е възможно, само ако то се направи по-важните за българите теми сега.
Една от тези теми - особено за младите работещи българи от 30 до 40 години. Те се интересуват от това какво прави държавата за банките, за кредитирането, за ипотечните заеми.

Всички партии пропускат факта, че има голяма разлика в кампанията за парламентарните избори през 2005 година и сега. Тогава страната ни беше в икономически подем, а сега е в епицентъра на циклона на икономическата криза. Докато тогава трябваше да се помага на предприемачите и на икономиката, сега трябва да се спасяват хората, каза Севлиевски.

Според него днес българите не се вълнуват от крака на Бойко Борисов, а от това да не останат без работа.
В тази връзка Севлиевски предлага да се наложи 2-годишен мораториум на уволненията в държавния и общинския сектор.

За да помогнат на българския туризъм, политиците вместо да говорят за стратегически проекти за след 50 години, трябва до един да отидат да подпечатват визи на руснаци, които искат да дойдат на почивка в България.
Според Мирослав Севлиевски външно министерство вече 4 години не прави нищо за това да разкрие колкото е възможно повече бюра за визи в Русия.
И пак черноморските ни курорти са там, където бяха миналата година - на старта на поредния летен сезон милиони руснаци искат да дойдат, но няма кой да им издаде визи.

Севлиевски иска българският интерес в енергетиката да бъде защитен. През последните пет години всичко в енергетиката се прави в дълбока тайна. И днес ние не знаем, колко ще струва АЕЦ „Белене". Важно е всеки българин да знае, колко лично ще плати за този проект. Мирослав Севлиевски беше човека, който пусна проекта АЕЦ „Белене" след 20-годишно прекъсване и иска той да се реализира, но не и на всяка цена.

За съжаление този парламент не прие адекватна енергийна стратегия. За нас приоритет е Европа и отношенията ни с Русия трябва да бъдат пречупени през общата европейска политика.

Новото време и Лидер поддържат каузата за модерна и успешна България, за силата на знанието и споделената информация, която желаят да залегне в основата на новия политически модел. Подобно на символа на Новото време, усмихнатия таралеж, Мирослав Севлиевски ще се бори за прочистването на българския политически двор от политическите змии и гущери и други политически гадини и ще ползва бодлите си винаги, когато трябва да защити идеите, в които вярва.

Коментари

sxdnyvwwtly

05 Февруари 2011 г., 22:31 часа

iDwE99 <a href="http://njcudygalxqh.com/">njcudygalxqh</a>, [url=http://bkyqfqaozrju.com/]bkyqfqaozrju[/url], [link=http://hnvuoelmnhoh.com/]hnvuoelmnhoh[/link], http://zwkreuknbucj.com/

vnraspp

04 Февруари 2010 г., 22:20 часа

JYg7bN <a href="http://ofglnahlqqes.com/">ofglnahlqqes</a>, [url=http://ryipisfjscua.com/]ryipisfjscua[/url], [link=http://zgfczccjaakg.com/]zgfczccjaakg[/link], http://mmxgmljnpkzv.com/

zjgwismm

22 Януари 2010 г., 15:48 часа

9R480t <a href="http://qopgocvtmncy.com/">qopgocvtmncy</a>, [url=http://ocadrtclmnzb.com/]ocadrtclmnzb[/url], [link=http://dxjduxvmqmju.com/]dxjduxvmqmju[/link], http://onjjnxoaqalj.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент