#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Неочаквано добра комбинация

15 Юни 2009 г., публикувано в ?????

Неочаквано добра комбинация
Аз лично не съм привърженик на „Новото време", но мога да кажа, че идеите, които нововремци пропагандират от много години вече, не от вчера и от онзи ден, са може би единствените по-демократични идеи сред политиците в България.

Това каза в интервю за БНР журналистът Валери Найденов. Той коментира защо социолозите се изненадаха за пореден път от изборните резултати и даде своето обяснение за успеха на евроизборите, който постигнаха партиите Лидер и Новото време.

Ето и коментарите на Валери Найденов, които той направи в отговор на въпросите на БНР:

Валери Найденов: Успехът на Лидер - това беше изненада за всички. Сега, след като се случи, всички можеше да кажем, ами, да, ами то е логично, ами това са контролирани гласове и т. н. От друга страна, пък, чак пък 6 процента чрез собствените си работници и национален мащаб е невъзможно, това не е логично, според мен. Има някакви други неща, които допринасят за тези проценти. Не са чак толкова миньорите в България.

Водещ: Е, като сложиш и всички роднини.

Валери Найденов: Да, да. Също, аз бих добавил, обаче и нещо друго. Аз не съм лично привърженик на „Новото време", но мога да Ви кажа, че идеите, които Кошлуков пропагандира от много години вече, не от вчера и от онзи ден, са може би единствените по-демократични идеи сред политиците в България.

Водещ: За идеите може би е така.

Валери Найденов: И ще Ви кажа за какво става дума. Има една принципна разлика между обещанията. Едни, ако мога да използвам едно старо клише, един обещава да ни нахрани с риба, а друг обещава да ни даде въдица, с която можем да си ловим риба и сами да се нахраним. Е, Кошлуков е единственият, който обещава да даде въдицата. Той да даде повече власт на хората над политиците. Това е единствената програма, единствената партия, която системно обещава въдицата. Всички други казват, изберете ни, ние ще ви дадем рибата. Това е много принципна разлика и аз мисля, че г-н Кошлуков е привлякъл гласове. Не съм съгласен със социолозите, които профанизират този успех на ЛИДЕР. Изцяло, сто процентов. Не е само това. Има и нещо друго. Има и хора, които все пак съзнават, че за тях е по-изгодно да получат въдицата.

Водещ: Мислите ли, че хората са гласували за Лидер заради това? Аз малко се съмнявам.

Валери Найденов:
Ами, след като вътре е „Новото време" и Кошлуков, аз мисля, че „Новото време" от край време има привърженици, недостатъчно да мине четири процентовата бариера, но има нещо, което се доближава да това. И може би политиката, т. е., политическата партия има нужда от една страна от идеи, от друга страна, обаче, има нужда и от организация и от пари. И може би в случая идеите са се срещнали с организацията.

Водещ:
С парите. И с начина за постигане на добър изборен резултат.

Валери Найденов: Получаваме, както казва човек една изключително добра комбинация.

Коментари

jbtpxqvfuh

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

PTep24 <a href="http://womerbvrjgwx.com/">womerbvrjgwx</a>, [url=http://dqgwqeikddmw.com/]dqgwqeikddmw[/url], [link=http://mslhelnyxsky.com/]mslhelnyxsky[/link], http://jumxohlmdprt.com/

czytarnu

04 Февруари 2010 г., 21:38 часа

9QWPJR <a href="http://vjqciplntsjv.com/">vjqciplntsjv</a>, [url=http://uhqntkpdssvw.com/]uhqntkpdssvw[/url], [link=http://ysuxyvaoqbaw.com/]ysuxyvaoqbaw[/link], http://bjmoikostkul.com/

nnxzsfbzy

22 Януари 2010 г., 15:33 часа

b4Dg7x <a href="http://mgzedrnakhbc.com/">mgzedrnakhbc</a>, [url=http://qsgfqfpoeftg.com/]qsgfqfpoeftg[/url], [link=http://ofiiizvermjn.com/]ofiiizvermjn[/link], http://afktfrpssvyl.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент