#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Атаките сплотяват

15 Юни 2009 г., публикувано в ?????

Атаките сплотяват
Публикувано в bgВести на 15 юни 2009 г.

Най-бързо се окопитиха за новата кампания Лидер и Новото време, каза пред БНР шефът на НЦИОМ Лидия Йорданова.

Тя коментира защо и при кого неуспели на евровота партии търсят пристан за парламентарните избори.

Изненадата на европейските избори бяха Лидер с Новото време и партията на Яне Янев РЗС - едните с големия си резултат, който далеч надмина прогнозите, другите с по-малките си проценти от очакваното от социолозите.

Атаките на другите партии срещу Лидер и Новото време, според Лидия Йорданова, вместо да разколебаят избирателите им, са ги мобилизирали:

„Първото, което бих казала, е, че ще има една силна конкуренция между самите тези две формации, защото ми се струва, че частично техните цели и задачи се припокриват.

Второ, що се отнася до новото съдържание, новите партньори на РЗС, имам предвид хората, които не сполучиха в „Напред", струва ми се, че те ще търсят наистина един акцент около ясното говорене, около дясното говорене.

Така че въпреки известното свиване на електората на РЗС след вота, след евровота, което е нормално, когато една партия не се представи особено убедително или според очакванията, които бяха малко по-високи, възможността РЗС самостоятелно да влезе в настоящия парламент нарастваше по тогавашни данни.

Предстои да видим как хора, които предварително се включват по някакви формули, като личности може би, като партийни формации, биха допринесли за представянето на РЗС.

Все още съм леко по-скоро скептична към това механично събиране, отколкото оптимистично настроена, но все пак РЗС ще проведе ярка кампания, в това няма никакво съмнение, с много доводи и аргументи, които да обърнат внимание на аудиторията. Така че ми се струва, че запазват шансовете си да попаднат в парламента.

А що се отнася до Лидер, в партньорство с „Новото време", позитивното при тях е, че запази вида си, в който те тръгнаха на изборна кампания, на своята първа голяма изборна кампания. Това показва автентичност на целите, на задачите, на интересите, последователност, което вероятно ще бъде забелязано от избирателите.

Всъщност тяхната кампания стартира като че ли най-бързо, най-бързо се опомниха след изборите, може би са и най-нахъсани, което също има значение за избирателите, тъй като знаете колко упреци бяха отправяни към техните избиратели. Струва ми се, че това изиграва по-скоро мобилизираща роля - и за политиците, и за техните избиратели".

Коментари

iiqkyrhno

05 Февруари 2011 г., 22:32 часа

eZ9Oad <a href="http://lazampzihvfq.com/">lazampzihvfq</a>, [url=http://yfnhglndrzhj.com/]yfnhglndrzhj[/url], [link=http://elgdncuqwvib.com/]elgdncuqwvib[/link], http://ucqjqgikcfqp.com/

hbxwnlbjx

04 Февруари 2010 г., 21:52 часа

ir7EAU <a href="http://rklxwbefotyq.com/">rklxwbefotyq</a>, [url=http://uqyddrzugffc.com/]uqyddrzugffc[/url], [link=http://egfzlooviwvw.com/]egfzlooviwvw[/link], http://jkcmyzvurgqu.com/

etagpavbh

22 Януари 2010 г., 15:48 часа

3EZr9i <a href="http://fnzetrnjgydc.com/">fnzetrnjgydc</a>, [url=http://gnpalugchnah.com/]gnpalugchnah[/url], [link=http://vmmshomeipus.com/]vmmshomeipus[/link], http://cvuciqlrhznf.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент