#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Силата на всеки глас

28 Май 2009 г., публикувано в ?????

Силата на всеки глас
Кандидатирах се за евродепутат. На 16-о място в листата на Лидер с Новото време. Знам, че това е неизбираемо място, но постовете никога не са били моя мечта.
Винаги съм приемал участието си в политиката като работа в името на това да се утвърдят българските демократични институции, да успеят прагматичните идеи и полезната за всички българи политика.
Така разбирам политиката - като работа, като усилие да убедиш възможно повече хора да повярват в силата на гласа си, да знаят, че от всеки българин зависи кой и как ще управлява страната, а не като стремеж за пост.

От дългия си опит в политиката знам, че добрите идеи са добри, ако са осъществени. А такива идеи Новото време превърна в закони и ги внесе в 39-ия парламент. Тогава и управляващи, и опозиция ги отхвърлиха, но в 40-ото народно събрание Европейският съюз принуди България да приеме точно тези закони, без които страната ни не може да бъде адекватен член на съюза.

Част от тези закони, които ние предлагахме още преди 5-6 години, бяха приети, въпреки продължаващия отпор на тройната коалиция. Сега тези закони трябва да бъдат прилагани, независимо, че БСП и ДПС в последния момент прекроиха закони по своя мярка и предвид изборните си интереси, дори с риск да навлекат на България нови санкции.

Заради това ние, нововремци, отново влязохме в битката - защото знаем от каква политика имат нужда българската демокрацията и българските граждани, за да спрат в Европа да ни смятат за крадлива и лъжлива държава - мръсна слава, която тройната коалиция навлече на България, като окраде европейските пари, предназначени за всеки българин, който иска да работи, и чинно плаща своята част от вноската на страната ни в ЕС.

България има нужда от нормални политици, от нормални работещи хора, от нормални избори, от нормален живот.

И искам отново да кажа това, което винаги съм смятал за основополагащо в политиката и в демокрацията, и няма да се уморя да го повтарям: Гласувайте!
Важно е да се гласува, защото всеки глас е важен - той е силата на всеки българин да промени управлението, да промени настоящето и бъдещето - своето, на децата си, на България.

Ако не гласувате, не наказвате крадливите и лъжливи политици, които провалиха страната ни в Европа. Напротив, давате им сила, давате им шанс безнаказано да погазват законите, да ограбват вашите европейски пари, да ви лъжат, че живот на социални помощи е единственият възможен.

Гласувайте и когато пускате бюлетина, помнете, че го правите за себе си - от свое име, по своя воля, по свой избор.

Коментари

jxylgqysyim

04 Февруари 2010 г., 21:41 часа

Vch3Kk <a href="http://kipcjayeqdff.com/">kipcjayeqdff</a>, [url=http://teooldaiolrz.com/]teooldaiolrz[/url], [link=http://lliotoszzwvy.com/]lliotoszzwvy[/link], http://fbqueorfmwkq.com/

owjdrg

22 Януари 2010 г., 15:59 часа

hhRaUn <a href="http://olzsunjwexkp.com/">olzsunjwexkp</a>, [url=http://rpqvqynxjdvo.com/]rpqvqynxjdvo[/url], [link=http://wnzdrbcswgla.com/]wnzdrbcswgla[/link], http://chhztkryngpo.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент