#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Безплатни лекарства за бедните, кредити за младите

24 Май 2009 г., публикувано в ?????

Безплатни лекарства за бедните, кредити за младите
Участие на зам.-председателя на Новото време Мирослав Севлиевски в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия, 24 май 2009 г.

Сега има безплатни лекарства, които се полагат по заболявания, а трябва да бъдат по социален статус, каза още Севлиевски в предаването „На 4 очи" по Нова телевизия.

Според него другият проблем е в това, че здравното министерство, здравната каса и аптеките се занимават с лекарствата, а социалното министерство трябва да се грижи за бедните, нетрудоспособните и болните. И между двата процеса няма никаква връзка и оттам - никакъв реален резултат за хората.За да се реши този проблем и да се случи така, че хората, които имат нужда от безплатни лекарства, да ги получат в действителност, трябва да се обединят в едно двете министерства.

В тази връзка Севлиевски предложи да се актуализира бюджетът, защото обединението на двете ведолства ще освободи още средства за здравни и социални дейности.

В кампанията за изборите нито една политическа сила не говори за истинските проблеми на България и българите. А само този е начинът да се върне доверието на избирателите, каза още Мирослав Севлиевски, който е кандидат за депутат в Европарламента, в листата на Лидер с Новото време.

Според ниго дясно обединение е възможно, само ако то се направи по важните за българите теми сега.
Една от тези теми - особено за младите работещи българи от 30 до 40 години. Те се интересуват от това какво прави държавата за банките, за кредитирането, за ипотечните заеми.

Всички партии пропускат факта, че има голяма разлика в кампанията за парламентартите избори през 2005 година и сега. Тогава страната ни беше в икономически подем, а сега е в епицентъра на циклона на икономическата криза. Докато тогава трябваше да се помага на предприемачите и на икономиката, сега трябва да се спасяват хората, каза Севлиевски.

Според него днес българите не се вълнуват от крака на Бойко Борисов, а от това да не останат без работа.
В тази връзка Севлиевски предлага да се наложи 2-годишен мораториум на уволненията в държавния и общинския сектор.

За да помогнат на българския туризъм, политиците вместо да говорят за стратегически проекти за след 50 години, трябва до един да отидат да подпечатват визи на руснаци, които искат да дойдат на почивка в България.
Според Мирослав Севлиевски външно министерство вече 4 години не прави нищо за това да разкрие колкото е възможно повече бюра за визи в Русия. И пак черноморските ни курорти са там, където бяха миналата година - на старта на поредния летен сезон милиони руснаци искат да дойдат, но няма кой да им издаде визи.

Коментари

ycaapm

04 Февруари 2010 г., 22:00 часа

Kp1POS <a href="http://fdkuwljhoeye.com/">fdkuwljhoeye</a>, [url=http://usohybgymalu.com/]usohybgymalu[/url], [link=http://smulxxlkcbnn.com/]smulxxlkcbnn[/link], http://eknrbjnyvzmc.com/

qpzzjcgu

22 Януари 2010 г., 15:33 часа

q0Z1Yk <a href="http://ahapjychxewr.com/">ahapjychxewr</a>, [url=http://mfsalfcnntza.com/]mfsalfcnntza[/url], [link=http://cwodtspaenoi.com/]cwodtspaenoi[/link], http://hmrlztkndffp.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент