#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ДАНС by night

18 Март 2009 г., публикувано в Обща

Маскирани агенти нахлуха в две родопски къщи, извлякоха оттам кмета на Гърмен и учител в местно училище. По пижами и по чорапи. Без призовка, без обвинение, без обяснение. Цяло село стоя в несвяст 6 часа.

В столицата рано-рано сутринта прогърмя новината за двама арестанти, гарнирана със страховит „радикален ислям". Бойте се, софиянци - на жълтите павета е спокойно, но в Родопите ври.
Думата напрежение в комбинация с етническо смрази предчувствието за избори.

Страх и омраза.

Това е призовката, която не връчиха агентите. Някой ги е пратил, те не са се разходили до Гърмен, защото им е скучно в ДАНС и сън не ги лови. Нито пък са се събудили внезапно към два часа нощес и са се самоорганизирали в спонтанен автопоход до Рибново.

Този арест може и да има своите основания. Но защо в 3 часа през нощта? И защо ДАНС? Нали тази агенция беше създадена да бори корупцията по високите етажи на властта и най-най-високо организираната престъпност.

Едва ли се е обърнала пирамидата - та кмета, даскала и попа в село да са пак върха на пирамидата. Те да са властта в държавата, те да са националната заплаха.

Не се е.
Просто с един нощен арест върнаха спомена за едни събития от преди 20 години (и от предишните 45) - че могат да нахълтат в къщи едни униформени и въоръжени хора, да повлекат без обяснение някого от семейството и да оставят в страховито недоумение цялото село.

*
А вчера вечерта - пак по тъмно, внукът на Тато изкокна по телевизията и отмени 10 ноември. И няма нищо против да върнат затворите. И нощните арести. И страха. И безправието.

Коментари

fydnqnz

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

Jah4dW <a href="http://kigvdhzlqubh.com/">kigvdhzlqubh</a>, [url=http://cfrtqvgkacih.com/]cfrtqvgkacih[/url], [link=http://eqoctuallumw.com/]eqoctuallumw[/link], http://xyqogciukaev.com/

yzrzakwcdf

04 Февруари 2010 г., 22:15 часа

FaSijv <a href="http://xahudsfaucfm.com/">xahudsfaucfm</a>, [url=http://tnyudgyedbdt.com/]tnyudgyedbdt[/url], [link=http://ktkyjkdyvnwg.com/]ktkyjkdyvnwg[/link], http://syadlqvbrpym.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент