#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Докладът на ЕК срещу доклада на Лечева

13 Февруари 2009 г., публикувано в ?????

Сергей Станишев много се зарадва на доклада на Еврокомисията. Като на асамблея Знаме на мира приветства доклада, каза колко е окуражен от Брюксел и се похвали, че го оценили по дойстойнство – него и правителството му.

В доклада пише, че "има известно развитие" и "известен административен капацитет" и че всичко, което очаква Европейският съюз от България като действия, е в бъдеще време.

Истинският доклад за напредъка на България – особено в сектора правосъдие и вътрешен ред, обаче не беше прочетен вчера.

Изнесе го Весела Лечева още през януари. Кратко и ясно – с няколко изречения тя нарисува истинската картина на "напредъка". Шефката на ДАМС (разбирай министър от българското правителство) съобщи, че е спряно разследването на покушението срещу съпруга й Манол Велев. И е прекратено, защото властите не искат да огласят връзките, които водят от тази стрелба към хора с достъп до лостовете на властта. Според нея "поръчителят е с голямо влияние и ресурси".

Казала е това Лечева и на разследващите, но от юли 2007 година досега няма никакъв резултат. Или пък има – спряно е разследването.

Страхувам се, че като изляза утре на улицата, никой не може да ме предпази от покушение – това каза Весела Лечева и направи заключението си, че обществото ни няма сили и ресурси да защити тези, които се изправят срещу могъщите в държавата. Българите, които искат да помогнат на полицията, следствието, прокуратурата и съда, се притесняват, защото не са сигурни за своето бъдеще, нямат гаранция, че системата ще ги защити. "Обезкуражени са, защото могат да се окажат сами в тази борба", каза Лечева.

Няма по-категоричен доклад от този, направен от човек, който първо е вътрешен на системата и се предполага, че би могъл да разчита на защита и правосъдие, и второ – на една българска изстрадала трагедията да си сам и срещу системата.

Колкото и да се радват сега управляващите на "известния напредък", който им съобщиха от Брюксел, думите на Весела Лечева са истинската оценка за управлението на тройната коалиция.

За "доклада" на Лечева обаче премиерът Станишев не излезе да приветства автора. Не го изкара на трибуната дори фактът, че Манол Велев беше в близкото му обкръжение, а Весела Лечева е негов министър.

Какво да правят с докладите си останалите българи?

Коментари

vgzpairjqty

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

8MA7u2 <a href="http://hhqhcmzekvbk.com/">hhqhcmzekvbk</a>, [url=http://qwwrbqlmqpiz.com/]qwwrbqlmqpiz[/url], [link=http://ijhodrbvxbep.com/]ijhodrbvxbep[/link], http://lfezgszmfdzx.com/

qlgyflbua

04 Февруари 2010 г., 22:08 часа

Sv7k86 <a href="http://apfgmeoakywq.com/">apfgmeoakywq</a>, [url=http://tpeccziptzeh.com/]tpeccziptzeh[/url], [link=http://sptslfzsvueq.com/]sptslfzsvueq[/link], http://hmmtsdhqwskb.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент