#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ПостЖивкови гайки

16 Януари 2009 г., публикувано в ?????

Няма как да е вярно това, което каза днес българският президент: „Извинявайте, ние нямаме една нова гайка завита след времето на Тодор Живков”.

Извинявайте, но аз не съм съгласен с Първанов, че никой в тази държава и една гайка не е завъртял, откакто ни управлява вождът на БКП.

Няма как да приема такова твърдение, защото би означавало, че не съм правил нищо 20 години, че ме е нямало, че всички ни е нямало през целия период от премахването на член Първи от Живковата конституция до членството на България в НАТО и Европейския съюз, че всичкото това време е било безмислено.

Да сменим модела съм предлагал не единствено аз и то отдавна. И закони съм предлагал, когато съм бил депутат – избирателен кодекс, за политическите партии, за мажоритарни избори, етичен кодекс, закон за референдумите... за прозрачност на стопанския живот. (Според мен това са също „постживкови гайки” и то доста важни.)

Подкрепям идеята на президента да направи стратегически мисловен център. И моля държавния глава да каже – защото не може да не е информиран, - за наличието на „задкулисна политика и политици в България”.

А за нова енергийна стратегия няма нужда да чакаме новия Think-Thank (мозъчен център) на президента. Най-добре е той да внуши на премиера и управляващото мнозинство от другата седмица да започнат да гледат проекта за енергийна стратегия, който виси в сайта на Министерството на икономиката и енергетиката от месеци.

С гласуването от Народното събрание да се добавят или пък да отпаднат изреченията за Южен поток или за НАБУКО, например.

***
Протестът от последните три дни и да се е целил в парламентарното мнозинство, изглежда че като първа жертва му падна „Атака”.

Протестиращите иззеха и поведението, и темите на тази партия.

Това дали е хубаво, или лошо – не знам.

****
Президентът и той се включи в протеста, май.

Коментари

tebukbndhxj

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

1RTg0K <a href="http://xainfggwcfcx.com/">xainfggwcfcx</a>, [url=http://icvnkbcpkrey.com/]icvnkbcpkrey[/url], [link=http://pwxsrytxdynd.com/]pwxsrytxdynd[/link], http://anjjahztjstv.com/

slabfgskat

04 Февруари 2010 г., 21:36 часа

QgJPvI <a href="http://fmhemacltwew.com/">fmhemacltwew</a>, [url=http://dpskcopkglsk.com/]dpskcopkglsk[/url], [link=http://lezflkuvyzfx.com/]lezflkuvyzfx[/link], http://nklqewlrclmp.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент