#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

От газовата криза България губи всичко

09 Януари 2009 г., публикувано в ?????

Кой печели и кой губи в международен и вътрешен план от газовата криза? Как може да се отрази кризата на обществено-политическия живот у нас и колко е голяма заплахата за страната ни?

Тези въпроси ми зададе вестник 24 часа.

Според мен новата криза с природния газ катализира финансовата криза.

От нея губят всички - и Русия, и Украйна включително, заради загубата на репутация. България губи всичко. Кой ще е печелившият - ще се разбере накрая.

Дали ще се отрази на изборите у нас? Темата „Русия, външна политика и енергетика" очевидно ще присъства в предизборната кампания. Продължаването на кризата по-дълго от 2 седмици вероятно ще нанесе непоправими щети на 3-те управляващи партии. Но има предизвикателство и пред опозиционните партии - ако всяват паника, ще бъдат удавени от кризата.

Смятам освен това, че газовата криза катализира в още по-голяма степен икономическата. Ще се увеличи безработицата. Не вярвам да има обществени трусове. Важно е обаче колко ще продължи кризата. Президентът поиска повторно пускане на 3-и и 4-и блок на АЕЦ „Козлодуй". Той знае, че това ще отнеме поне месец и половина. Аз тълкувам това като ход на човек, който знае повече от нас, т.е. газовата война няма да се реши в следващите 45 дни.

Струва си да се кажат няколко неща за политическата адекватност, факт е, че за първи път виждаме активна медийна политика от правителството и управляващите партии.

Но 20 дни по-късно (ако наистина сме били предупредени на 18 декември). Управляващите обаче очевидно вярват, че количеството може да замести качеството. Например в сряда за Чирен ни бяха съобщени поне 10 различни цифри за количество газ.

Коментари

rerAmOple

06 Февруари 2011 г., 09:19 часа

почему бы и нет :)

acjymrefzg

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

5Y2GPP <a href="http://adnhtmvkgtdz.com/">adnhtmvkgtdz</a>, [url=http://ribifnrqhrvk.com/]ribifnrqhrvk[/url], [link=http://hfglqfepksbr.com/]hfglqfepksbr[/link], http://iuibwxtvtuam.com/

zskdpu

04 Февруари 2010 г., 21:47 часа

92T1kx <a href="http://egeszcuxpvpi.com/">egeszcuxpvpi</a>, [url=http://qnahyempighw.com/]qnahyempighw[/url], [link=http://zigleyoccvlz.com/]zigleyoccvlz[/link], http://ploxqbnwtrty.com/

jltwwz

22 Януари 2010 г., 15:54 часа

NHdTeb <a href="http://uehgsutqhnsn.com/">uehgsutqhnsn</a>, [url=http://nylkwpakyrrc.com/]nylkwpakyrrc[/url], [link=http://omepvdtxsplr.com/]omepvdtxsplr[/link], http://jbrchqzssnkl.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент