#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

БЗНС не е ясла за гладни политически животни

10 Ноември 2008 г., публикувано в ?????

Приветствие на зам.-председателя на ПП "Новото време" Мирослав Севлиевски към Конгреса на обединените земеделци

София, 8 ноември

Уважаема г-жо Мозер,
Уважаеми делегати,

Поздравявам ви за куража. Нужна е много смелост в тези смутни времена. Живеем в перманентна политическа криза, криза на доверието, във времена на междупартиен шантаж и покупко-продажба на партньори с цел бъдещи избирателни ползи.

И ви поздравявам, че въпреки това сте събрали вяра и воля, че единението е възможно, че тази дума, в която е смисълът на нациите и народите, може отново да се състои.

Вероятно има много символи в това, че земеделците в България точно сега правят опит да се обединят. Точно сега, когато хората, които изкарват прехраната на България, имат нужда от своята Земеделска защита. – Също като преди 109 години, когато се е раждал земеделският съюз, със също толкова вяра и воля.

Тогавашниците земеделци са се нарекли съюз и са дали име на първия си вестник „Земеделска защита”.

Това, че вие тук сте готови да съберете силите си отново, означава, че сте готови и да поемете отговорност за защитата на онези хиляди производители, които месеци наред протестират за житото и млякото на България.

Убеден съм, че тук сте хора, които няма да откъснете земеделския съюз от корените му, че няма да се откажете от биографията на онези достойни българи, които са го създали, за да защитава българите, които хранят нацията, обработват земята и не се отказват, въпреки всички лишения.

Напротив, убеден съм, че вие ще си спомните защо е бил създаден този съюз и ще пазите историята му.

Убеден съм, че този път ще накарате земеделците да повярват, че повече няма да има битки за завещаните свещени букви БЗНС.
Че те не са ясла, на която от години се редят всякакви гладни политически животни или го завличат в една или друга кошара.

Време беше някой да остави този символ на мира – да почива сред страниците на бурната земеделска история.
И да създадете едно ново обединение, което ще помни миналото и ще го почита, но ще има свое собствено съдържание, свои собствени идеи и свой съвременен живот и бъдеще.

От името на Политическа партия Новото време и от мое име ви пожелавам ползотворна работа.

Благодаря за вниманието.

Коментари

ikuzxq

04 Февруари 2010 г., 22:07 часа

djwV1c <a href="http://pupawgcnyinq.com/">pupawgcnyinq</a>, [url=http://evamtytwaykh.com/]evamtytwaykh[/url], [link=http://ruwsbcztcztk.com/]ruwsbcztcztk[/link], http://cobryfecazrm.com/

baafizv

22 Януари 2010 г., 15:35 часа

JCqj90 <a href="http://wtchucrohqdx.com/">wtchucrohqdx</a>, [url=http://scyvllgjbcgx.com/]scyvllgjbcgx[/url], [link=http://uwjwjbxxfxpz.com/]uwjwjbxxfxpz[/link], http://gtmvtnphbfrx.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент