#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Таралеж назад не върви

21 Октомври 2008 г., публикувано в ?????

Текстът е публикуван във вестник Стандарт на 21 октомври 2008 г.

"Новото време" никога и никъде не се връща. То има за цел да върви само напред и да предлага онези политики на избирателите, които водят до развитието на България.

Таралеж назад не върви, така че - не се връщаме в НДСВ. По-скоро НДСВ трябва да се върне в "Новото време", това бе и моето послание към жълтия конгрес. Те направиха една стъпка в тази посока на форума си, ако се съди по хората, избрани в ръководните органи на партията.

Но, разбира се, НДСВ трябва точно и категорично да определи коалиционния си дял от националната криза, да си признае отговорността за нея и ясно да каже цената, която пое с риска от създаването на тройната коалиция.

Днес обаче жълтата партия е част от управлението на страната, а "Новото време" не води преговори с нито един от участниците в правителството за съвместно явяване на вот 2009. И не планира такива разговори.

Колкото повече се задълбава темата за възможните коалиции в бъдеще обаче, толкова по-объркани стават нещата. А политиката у нас в момента има нужда да се поизясни. Мъглата трябва да се вдигне, не да й се добавя смог.

Разделението е просто - власт и опозиция. На избори хората гласуват "за" или "против" тези, които са ги управлявали досега, или за другите, предлагащи по-добро управление.

За съжаление вдясно нещата не се изясняват особено.

В последните две години се водят множество разговори, към днешна дата обаче е трудно да се каже, че са ясни участниците или обликът на десноцентристкото политическо пространство, още по-малко пък коалиция.

Надявам се обаче, че до началото на следващата година и опозицията ще направи така, че да се вдигне мъглата пред българските избиратели и ще им се даде възможност за десен избор.

"Новото време" има конгрес в края на януари, тогава ще решим кои ще са партньорите ни за парламентарния вот и за изборите за европейски парламент. Останалото са прогнози, хипотези и чисти спекулации.

Коментари

tjutyerd

04 Февруари 2010 г., 22:09 часа

KJ9YXC <a href="http://lepmhwoghfcp.com/">lepmhwoghfcp</a>, [url=http://npdnjwzgbixt.com/]npdnjwzgbixt[/url], [link=http://edsfppvlnilg.com/]edsfppvlnilg[/link], http://cyijshhpwcwe.com/

kwxdwev

22 Януари 2010 г., 16:01 часа

pRqagH <a href="http://blfloxljseyy.com/">blfloxljseyy</a>, [url=http://urwlulgekabw.com/]urwlulgekabw[/url], [link=http://bqshaieibujs.com/]bqshaieibujs[/link], http://vvnfzocjalvu.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент