#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Дългът първо, егото – после

21 Октомври 2008 г., публикувано в ?????

Приветствие на зам.-председателя на ПП "Новото време" Мирослав Севлиевски към ІV конгрес на НДСВ. Габрово, 18 октомври 2008 г.

Уважаеми г-н председател,
Уважаеми делегати и гости,
Колеги и приятели,


Миналата година на вашия извънреден конгрес припомних китайски йероглиф, който означава и криза, и възможност. Тогава изразих надежда, че няма да губите ценно време да обсъждате кризата, а ще реализирате възможността.

И то с ентусиазма, с който беше създадена партия НСДВ. С идеята, че не е време за рушене, а за производство на политическо бъдеще.

Днес, фактът, че сте се събрали тук, е ясно доказателство, че сте готови да погледнете отвъд кризата.

През 2005 година с мандата на ДПС и с участието на БСП и НДСВ беше направена коалиция с ясно очертан политически хоризонт от 4 години и обединителна идея - членството на България в Европейския съюз. Този мандат изтича.

Сигурно днес вие трябва да предложите на членовете и на избирателите си нова посока. Очаква се да формулирате нова цел на българската политика, да предложите онзи партиен проект, който да върне доверието на българите.
 
Но сигурно и вие си давате сметка, че това днес е най-трудната политическа задача. Натрупано е вече толкова вътрешнопартийно, коалиционно, опозиционно и обществено напрежение, че отново май сме на прага българският политически модел да се взриви.

И сигурно няма по-добър момент от този да се обърнете назад. Да се върнете към идеите и проектите, заради които НДСВ имаше силата преди 7 години да обяви пред България, че идва „Новото време”, в което няма два партийни полюса и скрити договорки, а има публична политика, нормални партии, правила, морал, чисти помисли и ясни програми.

Българите повярваха на този проект – спомнете си, за него гласуваха над 2 милиона избиратели.
И сега пред вас се изправя най-сериозното предизвикателство – да определите вашия коалиционен дял от националната криза, да споделите отговорността за нея, да обявите ясно цената, която НДСВ като партия плати за риска от създаването на тройния съюз.  

И дано, вместо да търсите виновните и грешните, да се концентрирате върху българския проект, отложен със 7 години – България да стане нормална държава, в която има ясни партии, важат законите, управлява се публично и по правилата.

Сигурно всеки от вас ги е чувал, но да припомня думите на лидера на НДСВ: Дългът първо, егото – после!

И този път наистина няма време за губене!

От името на Политическа партия Новото време и лично от мое име ви пожелавам успешна и ползотворна работа.

Благодаря ви за вниманието.

Коментари

prsoaezv

25 Май 2010 г., 10:44 часа

Jb95Ph <a href="http://tipvxiimhdsu.com/">tipvxiimhdsu</a>, [url=http://lzozytjrlgws.com/]lzozytjrlgws[/url], [link=http://iflqersnhhwd.com/]iflqersnhhwd[/link], http://vphjunaqvhup.com/

Arbide-online

24 Март 2010 г., 06:30 часа

Благодаря за един интересен блог

wdxeesg

04 Февруари 2010 г., 21:48 часа

iTcw2I <a href="http://obpkzgtbamwf.com/">obpkzgtbamwf</a>, [url=http://yqpqtpeydnhu.com/]yqpqtpeydnhu[/url], [link=http://obsbrgpcpcso.com/]obsbrgpcpcso[/link], http://vhdsszvucqlj.com/

hpzizlamsyf

22 Януари 2010 г., 15:58 часа

6cTcuH <a href="http://qaocmtvulxca.com/">qaocmtvulxca</a>, [url=http://gtiaroitmugw.com/]gtiaroitmugw[/url], [link=http://nhemspybbtil.com/]nhemspybbtil[/link], http://oxsveixijwcc.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент