#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Шляп, шляп шамарите

19 Септември 2008 г., публикувано в ?????

Чудя се на разговора, който проведоха тази сутрин в Нова телевизия изпълнителният директор на Булгаргаз Димитър Гогов и собственикът на топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца Христо Ковачки. Най-общо единият си иска парите за природния газ, с който работят ТЕЦ-овете и плаши от понеделник да спре топлото на трите града. Другият настоява, че има двойни стандарти и пита защо не постъпи държавното дружество така  храбро и със столичната топлофикация. И двамата заедно пък предупредиха, че спорът им е толкова важен, че може да събори енергийната система, че дори да спре не парното, а цялата държава.

Всъщност, чудя се дали този разговор не е осъвременена версия и продължение на грандиозния скандал, който си заформиха ДПС и Румен Овчаров миналата година.

Тогава близкият до ДПС бивш директор на Националната следствена служба Ангел Александров обвини вече бившия енергиен министър и вече бивш зам.-шеф на БСП Румен Овчаров, че е собственик и на енергетиката, и на държавата. Той му го върна, като каза, че Александров рекетира Булгартабак за пари.

А Румен Овчаров пък хем твърдеше, че ДПС с икономически лостове извива ръцете на БСП, хем до последно повтаряше, че няма  конфликт между двете партии.

Но Станишев махна Овчаров от кабинета и от партията и с един удар стопли отношенията с ДПС и премахна конкуренцията за лидерския стол в БСП.

Чудя се дали сега Овчаров не си връща на ДПС, използвайки новия министър Петър Димитров, като шумно шляпа "финасови шамари" на Христо Ковачки.

Чудя се още на министъра, който каза днес, че в ръководството на новия енергиен холдинг (който всъщност си е едно второ министерство на енергетиката) нямало да има политически назначения.

Слушам и се чудя дали вече не са се наредили на опашка за холдингови директори "неполитически" настоящи депутати и бивши министри.
Със сигурност аз няма да се кандидатирам. Но не е сигурно за Шиляшки, например...

Коментари

bwopzazxl

04 Февруари 2010 г., 22:13 часа

VcTTdw <a href="http://tbvxxnbljlgw.com/">tbvxxnbljlgw</a>, [url=http://prvnylpbombp.com/]prvnylpbombp[/url], [link=http://vikzosevwnpc.com/]vikzosevwnpc[/link], http://pmrqlyxrrlda.com/

xpbudtg

22 Януари 2010 г., 15:53 часа

hesItB <a href="http://bixiffwvvzdu.com/">bixiffwvvzdu</a>, [url=http://txkbnqwslbux.com/]txkbnqwslbux[/url], [link=http://cyrxcjrmmfqj.com/]cyrxcjrmmfqj[/link], http://lgnmpoclifvc.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент