#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Без коментар

09 Юли 2008 г., публикувано в ?????

Статията е публикувана на сайта на bgvesti.com
 
Мирослав Севлиевски
Севлиевски осъди Михнева за клевета
 
Зам.-председателят на Новото време и бивш министър на енергетиката Мирослав Севлиевски осъди за клевета водещата на предаване в телевизия Канал 3 Маргарита Михнева.

Софийският районен съд, с дело №27409/2007 определи на 30 юни 2008 година за виновна Маргарита Стефанова (с предишна фамилия Михнева) по две дела за клевета, заведени от Мирослав Севлиевски, се казва в съобщение от пресцентъра на партия Новото време.

Според заключението на магистратите, в поредица от предавания „Неудобните” по Канал 3 – през октомври 2006-а и май 2007 година, Стефанова системно и последователно е злепоставяла с изказванията си името и честта на Севлиевски, като е внушавала на общественото мнение клеветнически и обидни твърдедения.

В изявите си по телевизия Канал 3 водещата е „разгласила неверни позорни обстоятелства и е приписвала престъпления, които засягат доброто име и достойнство на ищеца като публична личност, политик и член на Новото време”.
Твърденията на Стефанова са били с цел да внуши на общественото мнение и да вмени на Севлиевски престъпно поведение, с което е уронила неговия престиж и му е нанесла неимуществени вреди. За нито едно от твърденията си тя не е представила никакви доказателства – нито в предаванията си, нито пред съда.

Съдиите отхвърлиха възраженията на Стефанова/Михнева, че не тя, а гости в предаванията й са правили лъжливите твърдения, които водещата представя пред обществото като факти. Със записи на двете предавания, в които са нейните конкретни изявления срещу Севлиевски, магистратите доказаха, че водещата лично е представила оклеветяващи, лъжливите и опозоряващи твърдения.

Затова съдът е постановил, че Стефанова (с бивша фамилия Михнева) е нанесла неимуществени вреди на Мирослав Севлиевски и я осъжда да заплати обезщетение по 2000 лева за всеки от двата иска, заедно с лихвите и разноските по делото.

Коментари

yieohvx

22 Януари 2010 г., 15:18 часа

cSr7Tk <a href="http://arnowahnlkmp.com/">arnowahnlkmp</a>, [url=http://yzaiglgmrzil.com/]yzaiglgmrzil[/url], [link=http://usqwjhsiukxl.com/]usqwjhsiukxl[/link], http://cgvgwlzdcnfs.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент