#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Суперфиналистът

08 Юли 2008 г., публикувано в ?????

Статията е публикувана на сайта на bgvesti.com
 
Мирослав СевлиевскиМирослав Севлиевски стана третият суперфиналист на дискусионното шоу Пирамида. След час и половина драматична словесна битка в ефира на ТВ2, зам.-председателят на Новото време победи независимия депутат Димитър Абаджиев и шефа на столичната организация на ВМРО Ангел Джамбазки със съкрушителните 62.1 процента от гласовете на зрителите.

Големият суперфинал на Пирамида беше излъчван директно по ТВ2 от зала Рейнбоу Плаза до болница Токуда в София, от 20.50 до 22.45 в понеделник, 7 юли.

Водещ на шоуто беше продуцентът на Пирамида Стойчо Керев.

В ролята на репортери в предаването участваха политиците, които през този сезон на Пирамида влязоха в ролята на водещи.

Юлияна Дончева и Владимир Каролев посрещаха с въпроси гостите. В залата като журналисти се изявиха Тити Папазов Любен Дилов, Мария Капон, Нихат Кабил, Яне Янев, Красимир Каракачанов.

Неудобни въпроси задаваха шефът на вестник Поглед Петьо Блъсков и бившият главен секретар на МВР о.з. генералът Цветко Цветков. Изказа се дори Жорж Ганчев, който сензационно разкри, че пръв за затварянето на първите 4 блока на АЕЦ Козлодуй е подписал тогавашния представител на БСП Александър Томов и то в негово присъствие, когато беше в парламента като лидер на Бизнесблока и шеф на външната комисия.

Словесната битка стана взривоопасна като старо военно поделение край София. Участниците се разгорещиха още на първата тема „Какво се случва в държавата и може ли България да се справи с предизвикателствата на деня”.

Младият служител на Столичната община Ангел Джамбазки обяви държавата за умряла, а властта за тотално неадекватна. Бившият юридически ястреб на СДС Димитър Абаджиев назова виновника за всичко в България – тройната коалиция и нейното правителство. Мирослав Севлиевски констатира пълната липса на видимост в действията на управляващите: „За това какво правят правителството и парламентарното мнозинство научаваме толкова, колкото и за „чистия въздух” над Челопечене. И това не се отнася само до взривовете. Същата като при експлозията в старите военни погреби е реакцията на властта и за цените на петрола и храните, и за харченето на европейските средства, и за големите енергийни проекти – Дим има, информация – не.

По втората тема „Целувка с Русия, флирт в Европа и САЩ”, Абаджиев и Севлиевски отстояваха тезата, че страната ни трябва да спре да си търси големи братя, а да се държи като нормален и достоен член на Европейския съюз. А Джамбазки предложи да градим газопроводи и петролопроводи за всеки, който пожелае, без значение при какви условия – важното е да има ток.

Севлиевски не отстъпи от тезата, че условията са изключително важни, както и това проектите да се правят на светло. Защото България е поставена от сегашния кабените в пълна енергийна зависимост от Русия. Като вносител на проекта за АЕЦ Белене Севлиевски припомни, че от внасянето на проекта през 2005 година досега, той се е оскъпил двойно, а закъснението на старта е направо фатално за енергийното ни бъдеще.

Третата тема „Срещу политическото статукво” направо взриви залата. Да има задължително гласуване, настояваше представителят на ВМРО. Севлиевски и Абаджиев припомниха на всички, че дискусията, която сега започна президентът, е можело да не се състои, а законите за партиите, изборите и референдумите отдавна да са факт. Защото още през 2002 година Новото време внесе тези законопроекти в парламента и всички сегашни партии в управлението не позволиха те да бъдат гласувани. В този парламент независимите депутати Димитър Абаджиев и Маия Капон отново внесоха тези проекти, но те така и не стигнаха до пленарна зала.

Въпреки това Севлиевски изрази надежда този път президентът да използва рейтинга и националния си авторитет, за да може тези закони да станат факт.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент