#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Думите, които БСП не научи в училище

19 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

Пътувах в четвъртък из страната. Първо отидох в Чирпан, на път за Стара Загора. Предлагам на всички, които твърдят, че на младите хора не им пука в каква държава живеят и кой ги управлява, че са безхаберни и апатични, да тръгва веднага за Стара Загора. На едно място се бяха събрали точно от тези набедени млади хора. Всичките са на 18 и на местните избори след 10 дни ще гласуват за пръв път в живота си. Това е първият техен сериозен личен избор и те осъзнават отговорността на това решение.

Че младите хора харесват Новото време, това стана ясно и в този български град. 15 от новите избиратели в Стара Загора станаха нововремци. Те не искат партиен билет, те искат да работят и да бъдат полезни, искат да живеят нормално и от тях да зависи в какъв град, в каква държава живеят. Двама от тях дори са готови да станат министри.

После се залутах по пътя към Казанлък, където нито една табела няма, че да сочи посоката. Пътищата ни са като управлението, тройният съюз такъв хаос забърка, че вече на никого не е ясно накъде отива тази държава, накъде я водят БСП, ДПС и НДСВ. По Дунав мост 3 ли ще мине, през Босфора ли, или пък през мечтаната магистрала „Тракия”.

Добре, че в тоя лунен пътен български пейзаж още има тук-там добродушни дядовци, изкарали по някоя овчица на паша, та ме упътиха.

И какво ме посрещна в Казанлък? Град, обкичен с билбордове, от които БСП обещава „Диалог и отговорност”.

Тук вече се стъписах. Аз ли нещо бъркам, но не студуват ли вече 20 дни по площадите хиляди учители, с които правителството на БСП се гаври. Не чува ли Станишев виковете на най-важните за бъдещето на нацията хора, че ДИАЛОГ е думата, която е пропуснал да научи в училище. Отсъствали са от час и премиерът, и министрите му и когато са им преподавали думата ОТГОВОРНОСТ.

Очевидно БСП и кадрите й са пропуснали най-важните уроци в живота си. Но са внимавали, когато са си школували наглостта. Да захвърлиш на улицата стотици хиляди деца, да опразниш училищата – каквото не се е случвало в цялата българска история, да унижаваш и мачкаш учителите, да рекетираш родителите, да насаждаш хаос и страх. И на всичкото това да се рекламираш с думите диалог и отговорност е политическа наглост. Или чист и тъп партиен непукизъм. Или пък обикновена управленска неспособност. 

Коментари

hbhwporbzdv

04 Февруари 2010 г., 21:43 часа

RNr0id <a href="http://ycxesehbgmvs.com/">ycxesehbgmvs</a>, [url=http://bpbkmolqgyfr.com/]bpbkmolqgyfr[/url], [link=http://mmhkbwqjkecr.com/]mmhkbwqjkecr[/link], http://chujmarpxwmd.com/

sebmrrpas

22 Януари 2010 г., 15:36 часа

C370sD <a href="http://hxmzmtvwkkhm.com/">hxmzmtvwkkhm</a>, [url=http://bwlcsqytxoxa.com/]bwlcsqytxoxa[/url], [link=http://zygtuswhzrew.com/]zygtuswhzrew[/link], http://tesefqipttzi.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент