#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Един твърде нормален човек

12 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

„Не знам как точно се държат редовите депутати във и извън парламента, но този човек ми изглежда твърде нормален за депутат. Пуши "Виктори", кара "Шкода Октавия". Кани екипа ни на разговор в своята лаборатория за медицински изследвания и говорим близо 3 часа на кафе в стаичката, където вземат кръв на хората. Говори надълго и нашироко за закони, законопроекти, обяснява, убеждава, изчислява”.

Така започваше един очерк, публикуван преди няколко години във вестник „Сега”. С това начало искам да започна и моето представяне на д-р Недялко Иванов Калъчев, кандидат за общински съветник в София от Съюз БГ, издигнат за кмет на столичния район „Красно село”.

Роден е на 8 април в желязната 1969 година, когато учителите не са стачкували, а седянки си правеха само министрите и бабите.

Сега е лекар, специализирал е лабораторна медицина. Създал лабораторията "Цибалаб". Името е странно и със сигурност зад гърба си има някаква много дълга история. Защото освен, че е лекар, че беше много активен депутат, Недялко чете като за световно. Няма дата в историята, име в изкуството и литературата, случки, събития и хора, за които той да не знае всичко. Подозирам го, че и Библията е изчел, ей така докато си е почивал между заучаването на прешлените и имената на мускулите.

Подозирам го още, че тайно е завършил икономическите и финансови науки, а покрай тях – и политическа академия, и административно и бизнесуправление. В клиниката му има само най-модерни технологии, блести от чистота и цари желязна дисциплина. Изследванията всеки може да си ги получи по електронна поща, или да си ги провери в сайта на лабораторията.

И като депутат нямаше конкуренция – неговите политически проекти винаги са с няколко обиколки пред останалите. Прогресът и възможностите на глобалния свят за него са предизвикателство. Един истински макроикономист. И ако му дадеш власт, веднага ще закрие БДЖ например и ще направи модерна железница, така както го правят в нормалните държави.   

Освен надеждите на родителите си за умни, успели и работливи синове, Калъчев и фамилията си е защитил. Като развърти калъчката, по-добре да не си пред очите му, ако депутат примерно си е решил да внесе някоя простотия, вместо модерен закон.

Изключително активен, има план и проект за всеки отрасъл.

Има и богат опит и в неправителствения сектор. Председател е на Асоциацията на медико-диагностичните лаборатории.

През 2001 година Недялко Калъчев заведе дело в Комисията за защита на конкуренцията и в резултат на това дело бяха направени сериозни корекции в здравната реформа, беше ревизирана практиката на Националната здравноосигурителна каса. Беше променен и Законът за здравното осигуряване, пак по негова законодателна инициатива.

Един наистина нормален човек. Как да не го избереш за кмет!

Коментари

oenkwlc

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

wXzQUL <a href="http://iakzwyfhmnsa.com/">iakzwyfhmnsa</a>, [url=http://jfldoroxiwze.com/]jfldoroxiwze[/url], [link=http://vtdyystdvvof.com/]vtdyystdvvof[/link], http://fveymjlcokdn.com/

wpemnudbpzk

04 Февруари 2010 г., 22:14 часа

9aRxcw <a href="http://usxukwozjscr.com/">usxukwozjscr</a>, [url=http://zygsvppulbfb.com/]zygsvppulbfb[/url], [link=http://ocjqtgfgrshq.com/]ocjqtgfgrshq[/link], http://vbyucmcbfzbg.com/

urfnyvtxkxr

22 Януари 2010 г., 15:22 часа

Bj9ya3 <a href="http://jdplprthzrqc.com/">jdplprthzrqc</a>, [url=http://gdkqspkrulzm.com/]gdkqspkrulzm[/url], [link=http://nzzkgypretex.com/]nzzkgypretex[/link], http://wiltnzmzofiw.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент