#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Властта унижава учителите

04 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

Учителите са прави. Може малко да са закъснели.

Това, което се случва сега с протестите на учителите обаче, трябваше да се случи преди 3 години, когато Новото време внесе предложението за допълнителни средства за образование в бюджета за 2005 г.

Но това, което се случва сега, не е нито стачка, нито обикновен протест. Сега властта унижава и мачка учителите, тормози родителите. И най-лошото е, че почти всички търпят.

Тогава, преди 3 години трябваше учителите да дойдат пред парламента да защитят заедно с нас позицията, че за всяко българско правителство образованието трябва да е национален приоритет, трябва да е елемент от националната сигурност на страната.

Тогава трябваше и университетите и институтите да подкрепят искането, което ние внесохме като поправка в закона и защитавахме с всички сили, да се освободят от данъци парите за научни разработки и инвестициите в модернизацията на научната дейност.

Тогава трябваше и синдикатите да се явят, за да докажат, че представляват учителите, а не самите себе си.

Ако това се беше случило, днес нямаше да има стачки, а щеше да е започнала модернизацията на българското образование, а учителите щяха да получават достойните си заплати.

Няма да припомням всичко, което се случи през 2004 година. Подробностите ги има в ето тези документи:

Бюджет на статуквото

Образованието национален приоритет

За модерни училища

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент