#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

С име на войвода и дисциплина на войник

04 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

Това ми се струва, че може да е най-краткия и точен начин да ви разкажа кой е Момчил Момчилов, председател на бургаските нововремците и кандидат за общински съветник.

За войводата е ясно, то му е по наследство - носи се в рода му от дядо на внук от поколения. А и е роден в Балкана – там, където всяка фамилия има поне по един прочут поборник в историята си. Момчил не е изключение и макар вече да се е вкоренил здраво край морето, така сякаш там е израсъл, носи непокорния дух на предците си.

За дисциплината и работоспособността му разбрах откъде идва, едва след като прочетох в биографията му, че е горд възпитаник на военната школа.

Срещнах го през пролетта на 2004 година, когато с него и още няколко млади и политически осъзнати адвокати направихме организацията на Новото време в Бургас. После дойдоха на учредителния конгрес и, разбира се, бяха най-мощната и пълна с идеи и предложения група. Нормални млади, амбициозни и политически мислещи и ангажирани хора. И до днес са така настървени да променят държавата, не търпят простотията и лицемерието в политиката. Все още носят революционния хъс, като нас в първите години на демокрацията. Поддържат огъня и подпалват чергата на всеки, който смята, че властта е хранилка за безхаберници. Те са опонентите на пасивните и хранениците.  

Това не са комсомолците на партията, това са образовани хора, с професионална биография, която сериозно плаши ръждясалите функционери от Старите партии.

Да си на 36 и зад гърба си да имаш висше юридическо образование, стаж в окръжен съд, в комисията по търговия и защита на потребителите. Да си бил старши юрисконсулт. Да си завършил политическа академия тук и в Будапеща. Да имаш самостоятелна адвокатска практика и освен това – активна политическа дейност. Каквито неща има в биографията на Момчил.

Това наистина е една доста сериозна заплаха за политическите шамандури. За Бургас това важи с особена сила. Там и шамандурите за изхвърляне са много, но още по-много са нововремците, които ще изчистят политическите лекета на 28 октомври.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент