#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Хо Ши, или как Хасково и Виетнам се побратимиха

04 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

Думата ми е за Хо Ши Чонков, както аз го наричам от едно негово легендарно пътуване до Виетнам. Местните хора бяха разпознали в него легендарния си водач Хо Ши Мин, заради брадичката и мустаците. С шапка като на оризовите берачи тай наистина досущ прилича на Мин, а и е роден да бъде лидер.

Всъщност се казва Господин, както се казват повечето мъже в Хасковско, защото това не е просто име, то е почетна титла. Вкъщи обаче е дал трона на съпругата, сам я нарича Желязната лейди.

Господин Чонков е кандидатът за кмет на Новото време в Хасково.

И ако Красен е мащабен, Алеко – експанзивен, то балансът в тази група е на Чонков, той е омиротворителят. Търпелив и спокоен, дори според жена му. Но става ли дума за работа, само изглежда добричък. Науми ли нещо, няма отказване. Истински таралеж, на главата му никой не може да се качи. Винаги казва, че политикът трябва да има семейство, за да усеща земните грижи на хората и някой да го държи здраво стъпил на земята.

Когато хукнахме с Тончо Токмакчиев да чистим Фердинандовата чешма, която е в памет на героите от 34-ти Троянски полк край македонското село Дойран, Чонков беше първият ентусиаст, който се присъедини към нас. Той е от по-зрелите нововремци, но бялата му коса не е въпрос на възраст, а на преживявания и по ентусиазъм е колкото отбор от по-младите. Работи със замах и заедно с това има рядката способност за началник и за собственик на голям частен бизнес – да се грижи за хората, с които работи, на всяка цена. Дори ако това не е кой знае колко печелившо за фирмата.
Просто един от нормалните българи, които знаят, че човек не е остров, а част от континент.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент