#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

БОРИСОВ ЩЕ ПОМОГНЕ И НА ДРУГИТЕ НИ КАНДИДАТИ

15 Октомври 2002 г., публикувано в Архив

Ще сондираме идеята с премиера, когато започне дискусия, твърди депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски

Г-н Севлиевски, защо и вие като колегата си Емил Кошлуков смятате, че е възможно НДСВ да издигне кандидатурата на ген. Бойко Борисов за кмет на столицата?

- Нещата са изключително прости. Към днешна дата ген. Борисов е огромен капитал на НДСВ. За първи път през последните 12 години рейтингът на полицията е най-висок. Не можем да скрием, че това се дължи в най-голяма степен на личния пример и репутация на главния секретар на МВР.

Не смятате ли, че ранното изваждане на подобна кандидатура може да има негативен афект?

- Подобна опасност винаги има. В случая обаче смятам, че това няма да има успех. Ако все пак някой направи опит да атакува ген. Борисов, ще го героизира. Ще го превърне в очите на избирателите в мъченик.

Чуха се мнения, че Емил Кошлуков е съобщил идеята си за подкрепа на ген. Борисов по време на семинара на управляващите в Хисаря, за да подмени политическия дневен ред. Вашият коментар?

- Известно е, че тогава, когато се дискутира националният дневен ред, обикновено след това излиза и въпросът за партийния дневен ред, следван от персоналните програми или планове на хората, които участват в политиката. Вероятно в този ред на мисли г-н Кошлуков е стигнал до идеята. Пък и има достатъчно добър информационен повод - репортерите са в голяма степен изгладнели за новини от този тип и той е преценил, че случаят е подходящ.

Тази идея била ли е предварително обсъдена с ген. Бойко Борисов?

- Не зная тази идея да е обсъждана с ген. Борисов официално. Подобни слухове се носят от доста време.

А премиерът знае ли за нея?

- С премиера идеята ще се сондира, когато започне истинска дискусия по нея. Не виждам нищо лошо медиите и обществото да знаят, че има неформални разговори в НДСВ в посока - спечелване на кметското място в София през следващата година.

Мислите ли, че рейтингът и успехът на ген. Борисов ще се пренесат и там, където кандидатурите ви за кметове ще бъдат по-слаби?

- През последната година ген. Борисов успя да придвижи полицията от четвърто - пето място в рейтингите на институциите до първо. Затова нямам никаква причина да мисля, че ако работи по същия начин, ще допринесе и всички останали кандидати на НДСВ да получат част от неговия рейтинг. С уговорката, че той приеме, разбира се, предложението и се регистрира и участва в изборите.

Изключвате ли варианта за консолидация на десните сили?

- Не. Но смятам, че няма причина за липса на консолидация около г-н Бойко Борисов, ако той е кандидат на политическите партии от дясното пространство.

Мислите ли, че ще лишите полицията от най-ключовата й фигура, и това може да се отрази негативно върху нея?

- Дискусията е върху това, че личният авторитет на ген. Бойко Борисов най-вероятно ще допринесе за изборен успех в София.

Не е ли политически егоизъм жертването на един професионалист, за да си осигури партията НДСВ победа в столицата?

- Всеки един от кандидатите, които НДСВ би поканило, има право на личен избор и право да предпочетат професионалната си кариера.

Издигането на кандидатурата на ген. Бойко Борисов не говори ли за един много голям страх у НДСВ да не загуби местните избори?

- Смятам, че всяка една партия, която не се страхува от загуба на местни избори или от загуба на избори, не гледа сериозно на себе си. Занимавал съм се с алпинизъм и си спомням оттам, че колкото повече се страхуваш, толкова по-малко падаш.

Павлина ЖИВКОВА
В. “Стандарт”, 15 октомври 2002 г.

Коментари

iveqgunbabw

09 Декември 2010 г., 01:17 часа

w1w8N1 <a href="http://tbltwhxmepeq.com/">tbltwhxmepeq</a>, [url=http://eimqmibnuxib.com/]eimqmibnuxib[/url], [link=http://bshuuoidfcnh.com/]bshuuoidfcnh[/link], http://kpaorfqjtnjm.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент