#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Да ви разкажа и за Алеко Кюркчиев, кандидатът за кмет на Новото време за столичния район „Изгрев”

03 Октомври 2007 г., публикувано в ?????

Ако трябва накратко, като в енциклопедия, ще кажа, че Алеко е съдов хирург и политик тежка категория. В най-яката мъжка възраст вече има впечатляваща професионална биография, но и политиката го държи активен от години. Преди 18 години стана активист на СДС, а преди 7 години става първи зам.-председател на партия Българска евродесница, избран е за народен представител в групата на НДСВ, в 39-ото народно събрание. Работи едновременно в две комисии – по здравеопазване и по външна политика, отбрана и сигурност. Едновременно с това е член на Управителния съвет на Съсловното сдружение на съдовите хирурзи. Смело се включи в групата на Новото време, името му е една от емблемите на миналия парламент – около него винаги се шумеше.

Алеко е бурен човек, няма как да не го забележиш. Отстоява си мнението както орлица пази малките си. Хич не му пука, че може да „обиди” някой безименен партиен сухар, който седи и гласува кротко. Ако някъде не му е комфортно, вдига си шапката – казва какво мисли и си отива, постовете не са му по вкуса, нито влага усилия да се докопа до място в йерархия. Така направи и когато напускаше групата на НДСВ. Не се плаши и да опитва все нови и нови неща. Винаги бърза нанякъде, говори и е зает с нещо „прогресивно” и най-вече любопитно. Затова се е захванал и с политиката – да се изпита дали и в това скалпелът може да изреже болното и да остави здравото.
Не е от плашливите, дето като излязат от парламента, хабер си нямат как ще си изкарват хляба.
Алеко излезе от Народното събрание с поне два варианта за работа. Можеше без колебание да облече бялата престилка в Университетската болница "Св. Екатерина" или да се отдаде на работа в малката си бензиностанция. А той ги може и двете едновременно. И трето добави към тях – отвори аптека. Политиката обаче нито го напусна, нито той нея. Сега в Изгрев да се стягат за работа, защото Алеко няма да се затвори в кабинета да подписва документи, а ще фучи из района да оправя бакиите на един от най-пренаселените квартали на София.
Като казах фучи, се сетих, че Алеко Кюркчиев е в челото и на „състезателите” в Новото време. Катаджиите го разпознават отдалеч. Но и той – тях, от окото му нищо не убягва.
Хирург е човекът – вижда добре и ще реже гнилото с точността на лекар – там по системата „проба-грешка” не става.

Коментари

fdydtshkofs

05 Февруари 2011 г., 22:32 часа

Q7jQhV <a href="http://kfzqvswzligm.com/">kfzqvswzligm</a>, [url=http://jfocrkdzvtzu.com/]jfocrkdzvtzu[/url], [link=http://qmvypsxgppny.com/]qmvypsxgppny[/link], http://bjmwiyctxjlr.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент