#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Представям Ви: Красен Кралев

28 Септември 2007 г., публикувано в ?????

Разказвам ви за Красен Кралев, водач на листата на Новото време във Варна, така както го познавам от годините.

От деня когато кацнах във Варна с Лари Гарбър, един от директорите на Националния демократически институт на САЩ, през април 90-а година, и го срещнах – беше на 23 години. От Албания – януари 91-ва, от Йемен и Южна Африка. От твърдостта му пред сръбската полиция на Милошевич, в Ниш – през 2000 година, От безкрайните сутрини и вечери, от споровете за политика, От кампаниите на Новото време.

Един от нормалните българи, които се учиха да живеят по правилата на демокрацията и се опитваха да учат и другите.

Красен е от хората, които знаят, че бъдещето ти зависи от това какъв избор правиш. От това дали избираш да се образоваш, да работиш, да постигаш, или да позволиш да те влачи инерцията, да повериш на друг да решава твоето бъдеще вместо теб или просто да стоиш и да чакаш чудеса. До осъзнатия политически избор, който прави всеки нормален човек, когато избира хората, които да се разпореждат с държавата, с общината, с града – с това, което е собственост на всички българи.

Красен е от хората, които от години търсят съмишленици на страната на най-важната идея на демокрацията – че властта произтича от всеки отделен човек, от неговото неотменимо право да гласува и да избира. И като гласува - да осъзнава, че като пуска бюлетината той си избира живота, такъв какъвто иска да бъде, и така определя не само своя живот и бъдеще, но и този на останалите. Да осъзнаем всички каква велика отговорност е това – да дадеш доверието си на този, на когото доверяваш да направлява живота ти.

Красен е от хората, които нямат нужда да си пишат биографията предизборно. За него, като за всички наши кандидати важи правилото „Направеното казва повече”.

Има зад гърба си толкова свършена работа, толкова трайни и ценни неща и няма никакво намерение да спира. Това е човек, който не може да бъде чиновник, да стои зад бюро и да се крие зад купчина папки, за да изглежда зает.

И най-важното Красен има сърце за политиката, има отношение към града и държавата като към свой дом, от него не може да се очаква, че ще се занимава с общинските дела два-три пъти на месец, за по един-два часа заседание. Красен е мащабен човек, хоризонтът на идеите му толкова висок, колкото голяма е енергията, която влага във всеки проект. Той има качества, но и сърце за политиката, както има и за работата си.

И още едно нещо – не се уморява и няма пречка или провал, които да го спрат или откажат.

Коментари

rlwppgpm

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

7oWA3W <a href="http://vbbivvcdtpxu.com/">vbbivvcdtpxu</a>, [url=http://wulskvcrbggj.com/]wulskvcrbggj[/url], [link=http://qyzghxqacrft.com/]qyzghxqacrft[/link], http://nnmpncqvowih.com/

jaxjbsa

25 Май 2010 г., 06:24 часа

zqgdbt <a href="http://nfibjvpuhxaf.com/">nfibjvpuhxaf</a>, [url=http://rrxqmljstzhz.com/]rrxqmljstzhz[/url], [link=http://dpxtvskhaftg.com/]dpxtvskhaftg[/link], http://gbftqzqhyqbh.com/

fjenmaekl

04 Февруари 2010 г., 22:14 часа

21tGYH <a href="http://oomtwgepawyi.com/">oomtwgepawyi</a>, [url=http://rqanvijbmakw.com/]rqanvijbmakw[/url], [link=http://tdgndlalfemk.com/]tdgndlalfemk[/link], http://tbxuubzicedg.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент