#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

За какво са й учители на Янка

23 Септември 2007 г., публикувано в ?????

- Ти мълча ли на мълчаливата стачка?
- Как да мълча, аз преподавам на първолаци!?

Такива реплики си размениха две учителки онзи ден, когато синдикатите им бяха измислили да стачкуват в час и пред децата. Да им мълчат.

Обикновено си мълчат хора, които са скарани или сърдити. Да каже Янка Такева на учениците ли е сърдита, че посъветва учителите като влязат в класната стая да млъкват. И дали децата са тези, които ще увеличат заплатите на преподавателите, ще модренизират образованието и ако им остане свободно време, ще притичат на частен урок, защото там пари за мълчание не дават.

Какво изобщо работят синдикатите. От време на време хващат мегафоните и плашат да доведат милионите си членове в центъра на София – да си търсят правата. Не беше ли това всъщност работата на синдиката: да отстоява и защитава правата на хората, а не да ги събира на бунт под знамената.

Та какво направи синдикалната лидерка на протеста Такева за учителите, преди да ги подкани да мълчат или да митингуват. Сега ли научиха синдикаторите, че образователната машина отдавна е ръждясала и че заплатите на учителите са само една малка част от проблемите, с които е обрасло българското училище.     

Както са обрасли с архаичен революционен плам и българските синдикати. Ако Янка Такева иска да направи нещо полезно за учителите, вместо да ги призовава на стачка, нека ги призове да гласуват за хора, за които бъдещето на нацията е по-важно от партийния пост. Самата тя да оповести своя избор. Защото гласуват за партии, които нищо не правят за образованието.

Ако искат да са модерни и ефективни, синдикатите да правят рейтинг на политиците и министрите, по това какво са направили и правят за образованието. Да селектират и излъчват политици и министри от своите среди, за да е ясно, че синдикалните лидери могат не само да стачкуват, но и да правят модерна и полезна за хората политика. 

Вместо това те предпочитат да я карат по старому – зададат ли се избори, те надуват бузи, за да ги привиди избирателят като политически фактор. И по старому гласуват, без да се интересуват кого и за какво избират. 

Коментари

gblfvr

08 Февруари 2010 г., 04:08 часа

OGEztf <a href="http://vwzfchkwejup.com/">vwzfchkwejup</a>, [url=http://sselyirmqbwb.com/]sselyirmqbwb[/url], [link=http://thmwvyinlodd.com/]thmwvyinlodd[/link], http://hbmsngzgwypr.com/

fnsgqam

04 Февруари 2010 г., 22:09 часа

Oi3HyD <a href="http://hayetndfnmlm.com/">hayetndfnmlm</a>, [url=http://acfpllhmiqhy.com/]acfpllhmiqhy[/url], [link=http://fesqxuxogozp.com/]fesqxuxogozp[/link], http://cwgrxpkjkyjc.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент