#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски, министър на енергетиката: НЯМА НУЖДА МИНИСТЪРЪТ ДА Е ЕЛЕКТРОТЕХНИК

24 Февруари 2005 г., публикувано в Архив

Не нося оставка в джоба, защото ще бъда и в следващото управление

Г-н Севлиевски, с какво ще започнете в енергетиката?
- Приоритетът в енергетиката винаги е бил да има повече светло и повече топло за българските граждани. И по-евтина ел.енергия за родния бизнес, за да бъде той конкурентоспособен и да изнася повече, защото така всички ще сме по-добре. Ще продължа това, което е правено досега, и ще се опитам да дам нова енергия.

Как приемате упреците, че не сте специалист в тази област?
- Много спекулации имаше по темата кой е специалист и кой не. В България, доколкото знам, енергетика и енергийни ресурси се учи само в Софийския университет, и то в геолого-географския факултет. И най-много знаят само професорите там. Нека да не смятаме, че министърът е електротехник. Той е политическото лице, което трябва да изпълнява политиката на правителството. А сега "Новото време" чрез мен пое отговорността да изпълнява политиката на Либералния алианс и на този кабинет. И да се реализират идеите на "Новото време" в това правителство, за да може следващото да бъде пак на Либералния алианс.

Ще се постараете ли да влезете в историята като министъра на енергетиката, направил първа копка на "Белене"?
- Ако това се случи, ще бъде успех за цялото правителство и за Либералния алианс, а не персонален само за мен. Ако някой иска да постига лични успехи за 3 месеца, да отиде да се занимава с нещо друго - например с дълъг скок.

Ще има ли персонални промени в министерството?
- Не предвиждам нито една персонална промяна на ниво зам.-министри и началник-отдели. Надявам се специалистите в министерството да бъдат още по-мотивирани, а следващите месеци - още по-успешни в работата им. Тези хора са едни от най-големите експерти на България в сектора и аз ще бъда в министерството, за да подреждаме заедно приоритетите.

Ще се отрази ли по някакъв начин смяната в правителството на сроковете за приключване на различните проекти?
- Ще положа всички усилия да няма изпуснати срокове.

Носите ли си оставката в джоба?
- Не, защото оставам - и аз, и "Новото време". И не само в сегашното, но и в следващите правителство и парламент.

Ще се кандидатирате ли за народен представител на предстоящите избори?
- Да. Аз съм заместник-председател на партия "Новото време" и досега - председател на парламентарната й група. Фактът, че ставам министър само за 3-4 месеца, показва едно - "Новото време" гледа далеч напред в политиката. И съм сигурен, че по-младите сред нас ще честват 50-годишния рожден ден на "Новото време".

Виктория ИЛКОВА
Юлиана ОНЧЕВА
В. “Стандарт”, 24 февруари 2005 г.

Коментари

sxeqohu

04 Февруари 2010 г., 21:51 часа

WckbwN <a href="http://elnbjryzdvbq.com/">elnbjryzdvbq</a>, [url=http://rcxcbawrowww.com/]rcxcbawrowww[/url], [link=http://sdfhtbczilem.com/]sdfhtbczilem[/link], http://vbunjkdannou.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент